Datum objave: 08. Travanj 2020

DOBRA STRANA IZOLACIJE ZBOG KORONAVIRUSA / Fotke iz dnevnog boravka imale više od 90 000 pregleda u četiri dana

Diana Ferić
Diana Ferić

Nevjerojatnih 90 tisuća pregleda zabilježeno je u četiri dana koliko je trajala izložba fotografija 'Fotka iz dnevnog boravka' u sklopu virtualnog programa 'Kulturom protiv korone' koji su pokrenuli kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut iz Šibenika. A ta će brojka biti i veća jer večeras u 20 sati slijedi video uradak u kojem će biti prikazano svih 57 fotografija 26 autora koliko ih je sudjelovalo u programu koji je od dvodnevnog prerastao u četverodnevno virtualno druženje.

Zahvaljujući ekipi iz Photo Studija 82 live stream izložbe večeras ćete moći pogledati od 20 sati na Facebook stranici Fotopoetika, Azimuta, Photo Studija te ŠibenikIN-a. Na sudjelovanje se odazvalo 14 fotografa među kojima i članovi foto kluba iz Šibenika i Splita, a tijekom vremena pridružilo im se još 12 autora fotografija na kojima su pozvani fotografirati sve ono što vide iz svojih dnevnih boravaka, sve ono što vide promatrajući svijet oko sebe kroz svoje prozore, s balkona ili terasa.

Tako su posjetitelji putovali Hrvatskom, Italijom i Bosnom i Hercegovinom, a bilo je i fotografija pristiglih iz izolacije na otocima poput Prvića u šibenskom arhipelagu.

'Mi smo oduševljeni prikazanim, fotografijama naših autora, ali i angažiranošću ljudi koji su to sve pratili i koji su nam naposljetku sami slali svoje fotografije. Bilo je to zaista divno iskustvo koje se prolongiralo sa subote i nedjelje na ponedjeljak i utorak. I evo, šlag na torti je večeras', poručili su organizatori programa 'Kulturom protiv korone' koji se nastavlja i ovog vikenda, a počinje u petak.

U petak će na Facebook stranicama Fotopoetika i Azimuta biti prikazana virtualna izložba šibenskog umjetnika i dizajnera nakita, Danijela Hrga, a u subotu i nedjelju čeka nas još nekoliko iznenađenja.

'Radi se o sadržajima u kojima će uživati i odrasli i djeca, a posebno djeca jer je riječ o prigodnom uskršnjem programu i jedva čekamo otkriti o čemu je riječ, no ništa prije petka', odlučni su inicijatori kulturnog programa koji život u izolaciji čini mnogo zanimljivijim.

Iz kategorije: Kultura