Datum objave: 07. Ožujak 2020

NAJBOLJA ZABAVA ZA DAN ŽENA / Pred šibenskom publikom sutra nastupaju striperi iz predstave "Dame biraju", na 240 izvedbi

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinoć su u Zagrebu na predstavi "Dame biraju" sarajevskog Altteatra letjeli i grudnjaci na pozornicu, a kako će tek biti u Šibeniku, na sutrašnjoj 240 izvedbi te kultne predstave koja u Šibenik dolazi treći put!

Ako još niste ulaznice možete kuliti na brojnim mjestima i to online na EVENTIM.HR te u CITY POINT ŠIBENSKIH TVRĐAVA, EXCLUSIVE CHANGE MJENJAČNICAMA DALMARE I KAUFLAND, TISAK MEDIA DALMARE, PETROL BENZINSKE PUMPE: Šibenik (Kava), Vodice i Primošten.

Nakon 240 odigranih predstava u 5 godine postojanja i više od 100 tisuća oduševljenih gledatelj(ic)a diljem Hrvatske, Slovenije i BIH, šibenska publika opet će moći uživati u popularnoj komediji Dame biraju sarajevskog Altteatra i to upravo za Dan Žena – dan rezerviran za žensku zabavu.

Ta komedija, podsjećamo, već pet godina puni dvorane širom regije i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, na koju se gledateljice i gledatelji vraćaju po nekoliko puta, na kojoj se nerijetko dogodi i prava stadionska atmosfera postala je sinonim za urnebesnu komediju. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanje glumaca "do kraja“ na opće zadovoljstvo publike.  Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa a o popularnosti ove predstave u regiji govori I činjenica da su dvorane rasprodane i po mjesec dana ranije.

Sve veću popularnost ove hit komedije pokazuju i brojke: samo u Splitu su igrali više od 20 puta, u Zagrebu 18, Puli 8, Rijeci 6, Osijeku 5 , Dubrovniku 3, Zadru 4, Karlovcu 4 puta. Rijetko se koja kazališna predstava može pohvaliti da je uspjela dva puta napuniti Arenu Varaždin – to je uspjelo komediji DAME BIRAJU.

Predstava čiju režiju potpisuje poznati kazališni redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na kazališnim festivalima diljem regije.   Igraju: Nancy Abdel Sakhi, Mak Čengić, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Sanjin Arnautović , Davor Brkić, Enes Salković, Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić

Altteatar iz Sarajeva, u čijoj produkciji je i nastala predstava, svojevremeno je obećao nagradu gledatelju koji dokaže da se gledajući ovu predstavu nije nasmijao do suza. Nagrada još uvijek nije dodijeljena. Zato ponesite rupčiće za brisanje suza smijalica, pripremite se za urnebesnu zabavu i na vrijeme nabavite svoju ulaznicu za predstavu za koju se svugdje traži karta više – nerijetko je rasprodana i tjednima ranije.

Iz kategorije: Kultura