Datum objave: 17. Siječanj 2020

DADO TOPIĆ - LIFE STORY / (Auto)biografije rock ikone Dade Topića u časopisu "Volim Šibenik"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dado Topić, pjesnik, glazbenik, skladatelj i rock ikona, utemeljitelj i frontman slave grupe "Time", priča svoju životnu priču u prvom licu jednine u šibenskom časopisu za kulturu sjećanja "Volim Šibenik".

Taj vječni Rolling Stone, rodom iz Siverića, koji se skotrljao s planine Promine da bi obilježio epohu i postao jednim od začetnika rock kulture, u šestom nastavku otkriva do sada najmanje poznato razdoblje svog života. Riječ je o vremenu kada je nakon neuspješne poduzetničke karijere u Francuskoj i neobične epizode ugostiteljskog menadžera u Parizu, kao glazbenik i skladatelj radio u Beču, a potom s koparskom supergrupom "Karamele" ostvario zavidnu međunarodnu karijeru.

U šestom nastavku Dadinog life storyja, posebnu pozornost privlači epizoda s pjesmom "Posljednja iskra" koju je 1986. godine u duetu sa suprugom Mirom pjevao u Beogradu na MESAM-u. Ta dramatična pjesma, jedina koja na MESAM-u nije dobila aplauz, bila je eksplicitna najava rata i krvoprolića. Dado, između ostaloga, otkriva kako je i zašto, on, iskonski, autentični i tvrdokorni rocker pristao na kompromis i počeo nastupati na festivalima zabavne glazbe.

Sve o Dadi Topiću, njegovom životu od djetinjstva u Siveriću i na padinama planine Promine, preko Nove Gradiške, Osijeka, "Dinamita", "Korni grupe", grupe "Time" i samostalnih albuma, gastarbajterstvu, usponima i padovima, sreći i uspjesima, novim počecima i neprolaznoj slavi rock ikone, čitajte u časopisu "Volim Šibenik" dostupnom na issuu.com online kiosku:

1.DIO:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no34

2.DIO:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no35

3.DIO

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no36

4.DIO:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no37

5.DIO:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no38

6.DIO:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no39

Video

Iz kategorije: Kultura