Datum objave: 09. Siječanj 2020

NIJE SKADAR NA BOJANI ALI .../ Stiže novac od Ministarstva kulture za dovršenje kina Odeon koje se uređuje od 2013. godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo kulture dodijelilo je 1.168.000 kuna  Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik za dovršetak projekta adaptacije multimedijske dvorane bivšeg kina Odeon i to iz sredstava namijenjenih investicijama u kulturi u 2020. godini.

Posljednja faza adaptacije uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima. Stoga će po završetku projekta bivše Kino Odeon postati mixed-art venue, polivalentna dvorana namijenjena održavanju kino i kazališnih predstava, glazbenih događanja, scenskih izvedbi te konferencija i manjih kongresa – izvijestili su iz Tvrđave kulture.

"Cilj je da Kino Odeon s vremenom postane lokalni i regionalni hub koji raznovrsnim i kvalitetnim programima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice", kažu u   Tvrđavi kulture.

Podsjetimo, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40 posto došlo iz bespovratnih sredstava Ministarstva kulture. Od prošle godine JU Tvrđava kulture Šibenik uključena je u dovršetak projekta adaptacije zajedno s gradom, dok je Ustanovi povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom. Grad je u proračunu za 2020. godinu osigurao i dodatnih 5,5 milijuna kuna za završne radove na ex kinu Odeon.

Iz kategorije: Kultura