Datum objave: 25. Rujan 2019

Dani otvorenih vrata mreže "Krešimir" na Baroneu i svetom Mihovilu uz edukaciju i zabavu

Diana Ferić
Diana Ferić

'Dani otvorenih vrata Mreže KREŠIMIR' naziv je završnog trodnevnog događanja u projektu KREŠIMIR - KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ koje će se održati u na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone od 3. do 5. listopada.

 

U sklopu ovog trodnevnog događanja, održat će se konferencija „Izazovi i prednosti sudioničkog upravljanja u kulturi“ koja za cilj ima razmjenu iskustava te razvoj suradnje i umrežavanje dionika u kulturi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini uz popratni kulturni, edukativni i zabavni program za sudionike i građane. Među prijavljenim sudionicima konferencije su predstavnici javnih institucija Republike Hrvatske uključenih u provedbu javnog poziva Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva, predstavnici organizacija koje provode projekte u sklopu istoga poziva te ostali zainteresirani predstavnici javnog i civilnog sektora u kulturi u Šibeniku i Republici Hrvatskoj.
Svoje projekte predstavit će brojne kulturne institucije, udruge, savezi udruga i kulturnih centara iz cijele Hrvatske koji u svojim sredinama aktivno rade na jačanju civilno-javnog partnerstva u kulturi i razvoju sudioničkog upravljanja.

 

Prvog dana konferencije, 3. listopada, na Tvrđavi Barone, nakon okupljanja sudionika, pozdravnih govora i predstavljanja rezultata projekta KREŠIMIR, svoje projekte predstavit će Grad Skradin i Muzej grada Šibenika.

Idućeg dana, 4. listopada, na Tvrđavi sv. Mihovila, slijede predstavljanja projekata Zaklade Kultura Nova,, Platforme za Društveni centar Čakovec, Udruge Lastin Rep, Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Udruge Domino, Galerije umjetnina Slavonskog Broda, Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“, Saveza udruga ROJCA, Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, te Platforme Doma Mladih.

 

 

Za kraj je predviđena diskusija s publikom pod nazivom 'Institucionalizacija zajedničkih dobara za potrebe kulture', pod vodstvom predstavnice Saveza udruga ROJC i predsjednice udruge Zelena Istra, Dušice Radojčić.
Prijave za konferenciju zaprimaju se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Istoga dana, 4. listopada, Tvrđava Barone bit će mjesto održavanja predavanja i radionica za građane, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima.
 

Iz kategorije: Kultura