Datum objave: 26. Lipanj 2019

MDF danas: Od sporta preko kazališne umjetnosti do stand up komedije na Novoj sceni

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon oduševljenja gledatelja predstavom Madagascar koja je izvedena sinoć na Ljetnoj pozornici program MDF -a nastavlja se danas novim iznenađenjima od sporta preko kazališne umjetnosti do stand up komedije na Novoj sceni.
Iako je utorak na Festivalu krenuo Apokalipsom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku to se nije pokazalo nimalo kaotično. Dapače. Posebno veselo bilo je na šibenskim ulicama i trgovima gdje su mali i veliki mogli uživati u pripovijedanju priča, uličnim zabavljačima te, naravno, interaktivnom parku koji su i ove godine osigurali gosti iz Španjolske uz pomoć prijatelja iz OIE Hrvatske. Broadwayski hit mjuzikl nastao prema istoimenom animiranom crtiću oduševio je brojnu publiku koja slovenskim gostima nije dala ni makac okruživši ljetnu pozornicu sa svih strana jednog od najljepših trgova na Jadranu. Film i kokice na Gorici i djeca na spavanac, a roditelji na Novoj sceni gdje su pravi glazbeni show priredili dečki i cure iz A.K.A. Crescenda. A cappella show pratio se i live na Facebook stranici MDF Šibenik.
Što će se pratiti uživo danas na ulicama i trgovima Krešimirovog grada ide u nastavku:
Srijeda, 26. lipnja:
10 sati, Studentski centar Šibenik, Šubićevac
4. Stolnoteniski turnir MDF-a Šibenik – Hrvatska

19 sati, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Lightwave Theatre Company, Rumunjska
It's me, Annabel
Vrativši se u dom iz djetinjstva, Anabell pronađe dnevnik koji je vodila sve do tinejdžerskih godina. Annabel je obična djevojčica iz obične obitelji, disfunkcionalne, kakva je svaka druga obitelj, koja kroz svijet mašte pokušava preboljeti svađe svojih roditelja, odrasti i suočiti se s tinejdžerskim iskušenjima.
Trajanje: 55 min / Uzrast: 14+

19.30 sati, Meterize, Svilajska ulica
Les Dudes, Kanada
Priče po gradu!
Ovdje, u ovim izvedbama, stvarni život i imaginarni svijet dolaze zajedno, pozivajući na smijeh i iznenađenje! Priče su izvorno inspirirane bogatim svijetom danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Dinamična izvedba Senje Meriläinen i Philippea Dreyfuss, para klaunova koje je spojila ulična umjetnost na pozornici i u stvarnom životu, spaja glazbu, cirkus i komedija u jedinstvenu mješavinu, koja zabavlja i oduševljava i mlade i stare.
Trajanje: 40 minuta
20 sati, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
'Potraga za blagom'
'Zaljubljena vještica', Senka Dodig

20 sati, Trg Ivana G. Kovačića, Nova scena
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Orao među kokoškama
Orao među kokoškama priča je o orlu koji je odrastao među kokošima. Kako će se mali orlić uklopiti među kokoši, hoće li ga pilići prihvatiti? Može li uopće orao biti sretan u kokošinjcu? Predstava govori o pripadanju i nepripadanju, o iskonskoj želji da živimo svoj život u punini i slijedimo svoj san koji nam je predodređen.
Trajanje: 45 minuta / Uzrast: 5+

20 sati, Trg Dobrić
Pripovijeda Jasna Held, Dubrovnik
Istočno od Sunca – zapadno od Mjeseca

20 sati, Perivoj Roberta Visianija
Guixot de 8, Španjolska
El Gargot d'Imaginacio

20 sati, Sportsko – rekreacijski centar Ražine
Jisoo Park, Njemačka
Charminy Jay
Šarmantni Jay ljubitelj je klasične magije i ekscentričnog jazza, koje, kao nježni mađioničar iznimnih vještina, spaja u svojoj izvedbi. Na prvi pogled Jay je šeprtlja, netko kome „čarobiranje“ uvijek krene krivo: rekli bismo da je više klaun negoli mađioničar. Ali, kako predstava odmiče, zbunjenost se pretvara u čaroliju, koju stvara izuzetno vješt mađioničar, čiji trikovi impresioniraju publiku.
Trajanje: 45 minuta

21 sat, ljetna pozornica
Kazališno – koncertna dvorana Ivana Brlić – Mažuranić
Jagor
Jagor nam priča priču o sukobu dobra i zla. S jedne su strane zla maćeha i zla baba Poludnica, a s druge dobri Jagor, Bagana, krava, koza i Starac. Kao i u svakoj bajci, na kraju pobjeđuje dobro a naš Jagor biva spašen. Kako pobijediti zlo? Dođite i vidite!

Trajanje: 50 minuta / Uzrast: 6+
21.15 sati, film na Gorici
Korgi
Iako je mali nevaljalac, Rex je ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u šarolikom društvu pasa različitih pasmina koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Na svom epskom putovanju Rex se, tražeći put kojim će se vratiti svojoj voljenoj vlasnici, uspijeva zaljubiti, a otkriva i svoj pravi identitet.
Trajanje: 92 min

21.30 sati, Igralište Stubalj, Bilice
Les Dudes, Kanada
Priče po gradu

22 sata, ispred Azimuta
Jisoo Park, Njemačka
Charming Jay

22 sata, Nova scena
Vlatko Štampar, Lajnap Comedy
Stand up komedija

 

 

Iz kategorije: Kultura