Datum objave: 17. Lipanj 2019

Šibenska narodna glazba, nakon pet godina, ponovno će na svom koncertu svirati rock

Diana Ferić
Diana Ferić

Ususret cjelovečernjem koncertu pod nazivom Rock vol. 2 koji će Šibenska narodna glazba održati na Tvrđavi sv. Mihovila 27. lipnja, na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici Glazbe i organizatora Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, te zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić, predstavili su koncertni program kojim će orkestar počastiti Šibenčane i njihove goste.

 

Okupljene je u ime Tvrđave kulture pozdravila ravnateljica Gorana Barišić Bačelić, kazavši da se osjeća počašćeno zbog činjenice da se glazba i ove godine vraća na Tvrđavu sv. Mihovila, na treći po redu zajednički koncert glazbara i Tvrđave kulture.

 

Tajnik Šibenske narodne glazbe Mate Skračić istaknuo je da se ovogodišnji repertoar nastavlja na glazbenu priču započetu prije pet godina. Tada je Šibenska narodna glazba šezdesetu godišnjicu rock glazbe obilježila koncertom naziva Rock vol. 1, održanim ispred šibenske Gradske vijećnice, dok će svoj glazbeni nastavak doživjeti na pozornici bez premca.

 

Kako i priliči samom nazivu, na popisu skladbi naći se presjek klasika od sedamdesetih godina prošlog stoljeća do današnjih hitova, kojima će orkestar prodrmati kamene zidine tvrđave. Maestro Damir Marušić najavio je da će publika uživati u obradama Beatlesa, Franka Sinatre, Stevieja Wondera, Stinga ali i recentnih hitova poput pjesme Shallow. Pedesetak članova orkestra će svojim poznatim, raskošnim zvukom častiti publiku nešto više od sat vremena. Na pozornici će im se pridružiti i brojni gosti: solisti Vojo Marković, Danijela Prpić, Ive Županović, Iris Milošević Huljev te instrumentalisti Jelena Žaja na violini i Bartol Pelajić na harmonici.

 

Glazbari su iznova uspjeli stvoriti atraktivan program za svoju vjernu šibensku publiku, ali i nove obožavatelje koje će steći ovogodišnjim nastupom. Nastup jedne od najvećih i najdugovječnijih gradskih institucija garantira nezaboravnu večer, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić.

 

Ulaznica za koncert još uvijek ima, i dostupne su u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, te u sustavima Eventim i Croatia Tickets. Cijena ulaznice iznosi 100 kuna.

 

Za sve one koji ulaznice plate Mastercard i Maestro karticama osiguran je popust od 10% pri kupnji na svim prodajnim mjestima.
Tvrđava kulture je u City Pointu osigurala popust od 10% za vjerne članove Kluba prijatelja (individualnim članovima na jednu, a obiteljskim na kupnju dvije ulaznice). Na istom mjestu Vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice, priopćili su iz JU Tvrđava kulture Šibenik.
 

Iz kategorije: Kultura