Datum objave: 17. Lipanj 2019

Šibenski učenici pokazali da aluminij može biti inspiracija za kreativne radove

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Impol - TLM je u suradnji sa šibenskim osnovnim i srednjim školama provela projekt izrade kreativnih predmeta od aluminijske folije i otpadnog aluminija u domaćinstvu, a najuspješniji radovi bit će izloženi od 19. do 26. lipnja u galeriji Interpretacijskog centra "Civitas Sacra" u Šibeniku. Izložba pod nazivom "Skulpture u aluminiju" bit će otvorena 19. lipnja u 12 sati.

U ovaj projekt uključile su se osnovne škole Jurja Dalmatinca, Meterize, Fausta Vrančića, Petra Krešimira IV, Centra Šubićevac, Tina Ujevića, Vidici i Brodarica te Gimnazija "Antuna Vrančića" i Tehnička škola u Šibeniku.

 

"Cilj nam je ukazati djeci i mladim ljudima da je Šibenik grad aluminija i aluminijske proizvodnje kako bi se možda jednog dana obrazovali upravo za one poslove za koje mi iskazujemo potrebu, ali ih istodobno educirati i o tome koliko su u svakodnevnom životu okruženi proizvodima od aluminija, od ambalaža za piće i konzervi do omota za čokolade i ostale slatkiše, odnosno koliko je aluminij sveprisutan. Željeli smo dati priliku djeci da pokažu kako teme vezane za aluminij ne moraju uvijek biti tehničke prirode i kako proizvodi od aluminija mogu biti i predmeti kreativnog izražavanja", kaže Nina Potočnik, voditeljica Službe odnosa s javnošću u Impol grupi.

 

Učenici su pod vodstvom svojih mentora pokazali iznimnu kreativnost i domišljatost pa su izradili različite skulpture poput ptica i ostalih životinja, sportaša, svetaca, morskog svijeta, omiljenih likova iz dječjih priča te odjevnih predmeta.


 

Iz kategorije: Kultura