Sidebar Menu

Datum objave: 23. Svi 2019

Ivo Brešan dobiva bistu u atriju HNK u Šibeniku, bit će otkrivena na njegov rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Konačno smo dočekali da se u Šibeniku na dostojan način obilježi rođendan velikog šibenskog, hrvatskog pa i europskog književnika i intelektualca prof. Ive Brešana. Na njegov rođendan, 27. svibnja će u atriju šibenskog kazališta biti postavljena njegova bista koju je izradio kipar Nikola Vudrag. Istog dana bit će održano predavanje prof. dr. sc. Ivana Boškovića "Brešan i hrvatska književna kultura",a nakon toga izvedena "Autodenuncijacija" u kojoj sudjeluju Pero Mioč, Jasminka Antić i Anđelko Babačić. Sutradan, 28. svibnja Dramski studio "Ivana Jelić" HNK u Šibeniku prikazat će Otvoreni sat pod nazivom "U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj". Riječ je o dramaturškim skica za improvizaciju predstave o nastanku predstave, kako su najavili iz HNK u Šibeniku.

"U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj" je eksperimentalni i istraživački pokušaj kreiranja kazališne predstave atipičnom metodom čitanja postojećeg teksta i režijskog koncepta. Plan je navesti starije polaznike Dramskog studija HNK u Šibeniku da sami tumače tekst Ive Brešana , naprave podjelu uloga i prilagode komad vlastitoj generaciji i razumijevanju kako samog sadržaja drame, tako i kazališta kao medija", stoji u najavi.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.