Sidebar Menu

Datum objave: 16. Svi 2019

Šibenski umjetnici pretvorit će šibensku "Galeru" u pravu galeriju s nizom umjetničkih događanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjetnici, članovi likovne udruge Grupa 9 i njihovi gosti zauzet će na četiri dana, od 23. do 26. svibnja ove godine prostor u Ulici svetog Krševana, kvartu među starijim Šibenčanima poznatom i kao "Galera" i provesti interaktivni projekt otkrivanja stare gradske jezgre.

" Namjeravamo, ovaj iako u centru, skriveni kvart, "zauzeti" na 4 dana i pretvoriti ga u mjesto susreta, ulicu umjetnika i kreativaca s izložbom na otvorenom, glazbom i tematskim radionicama. Također ćemo za vrijeme trajanja akcije posjetiteljima dijeliti cvijeće (lončarice) i ekološki prihvatljive torbe za kupovinu s logom koje će posjetitelji na radionici oslikavanja tekstila moći i sami dodatno oslikati i ponjeti kao suvenir. Želimo posebno istaknuti da će 25. 05. U 12h u Galeri nastupiti, nagrađivani drniški klarinetista, Roko Radeljak poznat kao autor glazbe za šibensku 'Ledu'", kaže Borko Čelar jedna od organizatora

Sudionici likovnog dijela događanja su mahom akademski obrazovani slikari grafičari dizajneri i pedagozi: Jokić Predrag, Silvija Sunara Čevid, Ante Bergam, Vladimir Mihoković Miha, Kristina Mihoković, Ivana Kovačić Skroza, Ana Polić Pavlinović, Zvonimir Vila, Katarina Urem, Duje Kođoman, Borko Čelar, Zdenka Bilušić, Antonija Modrušan.

Bit će izloženi predmeti iz zbirke Zorana Mikuladnre koje je on prikupio doslovno iz šibenskih konoba i podruma.

Uz likovnu udrugu Grupu 9, kao partner u akciji sudjeluje i udruga Kamenčići.

Ovorenje događanja je 23. svibnja, a biti će popraćeno koncertom violončelističkog trija šibenske glazbene škole pod vodstvom profesorice Vanje Bošnjak. Nastupiti će: Nina Lucija Petrina, Katarina Mileta i Lovre Tunaković.
 

Bit će održane i tematske radionice:
• Radionica terapijskog slikanja, 24. 05. u 17h , voditelj prof. Jokić Predrag, likovni terapeut.
• Slikarska radionica. 24. 05. u 17h , 25. 05. i 26. 05. s početkom u 11h Voditeljica akademska slikarica Lana Martinović Čala
• Radionica staklenog mozaika, 25. 05. i 26. 05. s početkom u 11h, voditeljica akademska slikarica Silvija Sunara Ćevid
• Radionica oslikavanja tekstila, 25. 05. i 26. 05. s početkom u 11h, voditelj doktor modnog dizajna Duje Kođoman
• Akademska Grafičarka I pedagoginja Ana Polić Pavlinović, 25. 05. s početkom u 11h, voditi će kreativnu radionicu s korisnicima udruge Kamenčići.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.