Sidebar Menu

Datum objave: 08. Travanj 2019

Drugi tjedan Kulturaljke:Stignete pogledati izložbu, otići na koncert i kupiti ulaznicu za Kultur Shock

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugi jedan kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka u Šibeniku koji je pred nama je tjedan dvostrukih Porinovaca! Koprivnički folk – rock bend Ogenj uputio se prema šibenskoj rivijeri gdje će održati koncert u petak, 12. travnja. Organizator je P.A.R.K., domaćin – klub Azimut. Upad je besplatan, kažu u udruzi P.A.R.K.

 

Vrijeme do prvog u nizu fenomenalnih koncerata u sklopu Kulturaljke kratimo precool izložbom 'Samo urbano by Daboo' postavljenom u Azimutu. Izložba je otvorena prije nekoliko dana te je označila početak devete Kulturaljke! Razgledati se može u okviru radnog vremena šibenskog kluba i tako sve do kraja Kulturaljke.
Podsjetimo, izložbu su otvorili dogradonačelnik Šibenika, Paško Rakić, akademska likovna umjetnica i voditeljica Kulturnog centra za djecu i mlade pri Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, Zdenka Bilušić, te prvi čovjek P.A.R.K.-a, Igor Bergam. Autor, Davord Dedić aka Daboo, javio se video porukom ravno iz Amsterdam gdje inače živi.

 

'Glavna tema su životinje o čemu bi se dalo naširoko pričati, a i svaka slika priča svoju priču. Radi se o printevima koji su potom stavljeni na platno. Autor je apsolutno usvojio sve tajne grafičkog zanata koji kombinira s tekstovima koji su u sumornom odnosu u odnosu na sadržaj slike i pri tome kombinira moderne likovne tehnike poput street arta koji svakodnevno gledamo, klasične likovne tehnike, a ima tu i Pollocka', kazala je Zdenka Bilušić prilikom otvorenja izložbe na istom mjestu gdje ćemo u petak uživati u warm up partyju vrhunca Kulturaljke – koncertu Ogenja!

 

Dobitnici Porina za najbolji etno album i najboljeg novog izvođača, u Šibeniku će predstaviti nagrađeni album 'Domaj'. Ulaznice vam ne trebaju, upad je besplatan čime je Kulturaljka ušparala novac za kupnju ulaznice za koncert neponovljivog američkog benda, Kultur Shock koji će prvi šibenski koncert i jedini nastup u Dalmaciji u sklopu velike europske turneje održati u šibenskom Importanneu 20 travnja. Posebna gost je Edo Maajka.
Ulaznice po cijeni od 80 kuna još se mogu kupiti do 19. travnja i to: u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Narodna Republika Bono i Azimut; u Zadru u baru & caffe baru Indie te u

Splitu u Split Circus. Nakon toga, ulaznice po cijeni od 100 kuna, ono što ostane, moći će se kupiti na ulazu u Importanne. Tu je i online kupnja na Entrio http://bit.ly/Kulturaljka , http://bit.ly/EntrioOutlets .
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.