Datum objave: 27. Ožujak 2019

Uvijek novi i svježi:Šibenska narodna glazba nastupit će na tvrđavi svetog Mihovila s rock glazbom

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert Šibenske narodne glazbe bit će dio i ovogodišnjeg programa na tvrđavi svetog Mihovila, a tu ćemo šibensku kulturnu instituciju upoznati i u njezinom orckerskom izdanju.

 

Koncert će biti održan 27. lipnja, a pedesetak članova orkestra pod majstorskom palicom maestra Damira Marušića ispunit će tvrđavu svetog Mihovila i zvucima rocka.

 

Cjelovečernji repertoar sačinjavaju podjednako klasici i noviji hitovi. Glazbari će ih izvesti u svom poznatom, raskošnom zvuku za koji je zaslužan broj instrumenata kojima vješto vladaju ovi iskusni svirači. Publika će stoga imati priliku uživati u nesvakidašnjem, rokerskom izdanju orkestra, te izvedbama njihovih, uvijek zanimljivih, gostiju iznenađenja.

 

Valja spomenuti i da je koncert na šibenskoj tvrđavi jedan od dva koncerta koje glazba godišnje održi. Željno iščekivajući njihove nastupe, publika se na koncerte orkestra vraća ukazati svoje poštovanje i ljubav. S druge strane, glazbari svakim nastupom iznova uspiju oduševiti svoje vjerne poklonike te osvojiti nove obožavatelje.

 

Podsjetimo, Šibenska narodna glazba prošle je godine na Tvrđavi sv. Mihovila svečanim koncertom proslavila obljetnicu svog dugogodišnjeg djelovanja. U 170 godina nanizali su impresivne uspjehe: orkestar iza sebe ima preko 12 000 koncerata, nastupe pred vjerskim i državnim poglavarima, brojne nagrade i priznanja, a svojedobno su se okušali i u skladanju filmske glazbe.

 

Povremeni izleti u različite žanrove glazbarima nisu strani, a ovoljetni repertoar rock hitova prodrmati će kamene zidine tvrđave – večer je to koja se ne smije propustiti!

Cijena ulaznice je 100 kuna.
 

Iz kategorije: Kultura