Datum objave: 13. Veljača 2019

Obožavateljice su to tražile:Sarajevski glumci striperi 16. veljače ponovno stižu na Baldekin

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi u Šibeniku s nestrpljenjem odbrojavaju dane do 16. veljače kada će u dvorani na Baaldekinu ponovno biti prikazana urnebesna komedija Dame biraju sarajevskog Altteatra. Sarajevski glumci striperi vraćaju se u Šibenik na Baldekin jer žele ponovo osjetiti oduševljenje Šibenčanki za koje kažu da su jedna od najboljih publika.
"Nisu mogli odoljeti brojnim porukama i mailovima obožavateljica kojima je zatrpan naš facebook page", kažu u sarajevskom Altteatru i obećavaju najluđi provod na Baledkinu.


U protekle četiri godine odigrali su 200 predstava pred više od 100 tisuća oduševljenih gledatelj(ic)a diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

 

Komedija prati sudbinu petorice mladića koje zatičemo u dokolici, besparici i letargiji. No kada jedan od njih predloži da bi prijeko potrebne novce mogli zaraditi kao striperi u noćnom klubu, počinje njihova priča puna uspona i padova. Pripremajući se za nastup suočavaju se sa svojim strahovima, društvenim normama, ali i željom za uspjehom. Predstava obiluje plesnim točkama, osobenim karakterima protagonista, a sve to začinjeno je kvalitetnim bosanskohercegovačkim humorom, koji nije sam sebi svrha, nego pogađa u srž društva i okolnosti u kojima živimo.

 

Predstavu koju s velikim oduševljenjem i po nekoliko puta gleda mahom ženska publika, postala je svojevrsni „Ladies night out“ na kojemu se djevojke i žene od 17 do 77 godina zabavljaju kao nikad ali nije rijetka ni muška publika željna pravog, urnebesnog sarajevskog humora.
Sve veču popularnost ove hit komedije pokazuju i brojke: samo u Splitu su igrali više od 20 puta, u Zagrebu preko 10, Puli , Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Zadru po 4 puta.
Altteatar iz Sarajeva, u čijoj produkciji je i nastala predstava, svojevremeno je obećao nagradu gledatelju koji dokaže da se gledajući ovu predstavu nije nasmijao do suza. Nagrada još uvijek nije dodijeljena.

 

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima EVENTIMA u Šibeniku : Kiosci Tiska, Tisak Media, Exclusive change mjenjačnice i online Eventim.hr.
 

Iz kategorije: Kultura