Datum objave: 28. Prosinac 2018

Šibenska Udruga P.A.R.K. slavi 29. prosinca 7. rođendan uz art bend Porto Morto

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadnja subota u ovoj godini rezervirana je za slavljenički koncert zagrebačkog benda Porto Morto u sklopu 7. rođendana udruge PARK. Svoj premijerni šibenski nastup u klubu Azimut, Porto Morto održat će 29. 12. u subotu, kada se i službeno slavi 7. rođendan PARK-a te osam godina aktivnog djelovanja udruge. Tradicionalan je to slavljenički koncert PARK-a koji svake godine u prosincu organizira kvalitetne glazbene događaje u šibenskom klubu podno Katedrale.

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.
“Ovaj album velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe… Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj”, napisao je Dubravko Jagatić u recenziji albuma.
Tijekom 2018. godine Porto Morto svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Bend trenutno radi na drugom albumu.

Šibenski PARK, Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture, od 2011.godine organizirao je i sudjelovao u realizaciji brojnih poznatih manifestacija kao što su Regius Festival, Kulturaljka, Membrain, Nox, The Cave, Tunel, a osim koncertima i festivalima, PARK je društveni život grada obogatio i nebrojenim tribinama, radionicama, izložbama, filmskim projekcijama, plesom itd. Gotovo stotinu domaćih i stranih izvođača nastupilo je dosad na šibenskim pozornicama u organizaciji PARK-a.
Koncert benda Porto Morto počinje u subotu od 23 sata, ulaz je besplatan, a za slavljeničko raspoloženje prije i nakon svirke pobrinut će se Drug Podrug.

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3