Sidebar Menu

Datum objave: 07. Listopad 2018

Izrađen projekt interpretacije šibenskog botuna kao izvornog hrvatskog nakita

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt interpertacije šibenskog botuna pod nazivom “Otkopčaj botun” pripremio je Odjel za marketing i komunikaciju Roomor, tvrtke Fed iz Zagreba u suradnji s Muzejom grada Šibenika.

Riječ je o izradi vizualnog identiteta temeljem originalnih botuna iz arhive šibenskog muzeja. Ovim se željelo dočarati filigransku finoću botuna, a sloganom “Otkopčaj botun” – “Unbutton the button” pokazati priču o kulturnoj baštini Šibenika. S muške narodne nošnje nekad, klapskih odijela i danas ovim je projektom botun zaživio i na predmetima uporabne i darovne vrijednosti. Tako je nastala nova priča o botunu, ona o prenošenju baštine kroz dizajn u nove forme i proizvode. Roomor šibenski botun dovodi u šetnju, na plažu, na radni stol, dom i ured kao podsjetnik na Šibenik, jedan od najljepših hrvatskih gradova i najstariji grad na Jadranu. Kolekciju ovih proizvoda može se vidjeti u suvenirnici Muzeja grada Šibenika te kina Europa u Zagrebu, javlja Ministarstvo turizma.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam