Sidebar Menu

Datum objave: 24. Kolovoz 2018

Popularni Samoanci koji pjevaju dalmatinske pjesme nastupaju večeras na Krapnju

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva člana popularne klape Samoana, braća Christian i Austin Melietoa Brown koji su trenutno na turneji po Republici Hrvatskoj nastupit će večeras na Krapnju, ispred hotela Spongiole. Ulaz je besplatan, a osiguran je prijevoz brodom koji će ploviti na relaciji Hotel – Pristanište za otok Krapanj sljedećim vremenski rasporedom: 18:30, 19:00, 19:45, 20:15 i 21:30h.

Ta je klapa osnovana u Aucklandu 2011. godine, a prvi nastup imala je iste godine na Božićnom koncertu Hrvatskoga društva u Aucklandu. Nastupali su na raznim događanjima u hrvatskim i pacifičkim krugovima. Njeguju samoanski a capella zvuk. U srpnju 2013. godine nastupali su u sklopu Tarara Croatian Tour, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom folklornom skupinom Te Ihi Connections. Nastupili su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine kao gosti Festivala. Tada su pjevali pjesme “Vilo moja”, “Projden kroz pasike”, “Ju te san se zaljubia” i obradu jedne tradicionalne samoanske pjesme. 2015. godine u sklopu 15. međunarodnoga festivala folklora u Velikoj Gorici nastupili su u Velikoj Gorici i u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića. Na 15. međunarodnome festivalu folklora u Velikoj Gorici nagrađeni su za najbolju vokalnu izvedbu, a nagradu su podijelili s KUD-om “Gradina” iz Polače. U srpnju 2015. godine, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom Kapa haka skupinom Te Roopu Tarara o Aotearoa, imali su turneju po Hrvatskoj Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi, a nastupili su i u Međugorju (BiH) na Hercegovačkom kulturnom ljetu.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.