Datum objave: 14. Kolovoz 2018

Sutra na tvrđavi Barone uvod u Večeri šansone:Promocija filma, franuska šansona i So' Vermeilleux

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijateljstvo Tvrđave kulture Šibenik i Festivala dalmatinske šansone Šibenik nastavlja se i ove godine, održavanjem svojevrsnog uvoda u 21. izdanje festivala, u srijedu, 15. kolovoza na Tvrđavi Barone. Ljubitelji francuske umjetničke pjesme – šansone od 21:30 h moći će uživati u izvedbi pariškog sastava So' Vermeilleux.
Pjevačicu Sophie Poudroux u izvedbama klasike francuske šansone, swinga, cabareta, skladbi iz popularnih mjuzikla prate Nicolas Demizieux na hramonici, Camille Geoffroy na klavijaturama te Fred Lieberta na kontrabasu. Skupina talentiranih umjetnika okupila se prošle godine i od tada dobro poznatim skladbama pristupaju s novog stajališta te ih reinterpretiraju na suvremen način što ih čini posebnima na francuskoj glazbenoj sceni.
Prije glazbenog dijela na tvrđavi će biti prikazan dokumentarni film Željka Petreša „20 godina Dalmatinske Šansone Šibenik“ koji govori o bogatoj povijesti festivala koji je postao jedan od prepoznatljivih simbola grada Šibenika.
Večer nakon, Tvrđava kulture Šibenik u sklopu programa Strana B predstavlja projekt svestranog udaraljkaša Borne Šercara. Kreativni jazz sastav čiji su albumi i skladbe dosada višestruko nagrađivani prestižnom glazbenom nagradom Porin, Borna Šercar's Jazziana Croatica, po prvi će se put u Šibeniku predstaviti u četvrtak, 16. kolovoza. Predstavnici novog pravca u hrvatskoj glazbi, instrumentalnog etno jazza, kombiniraju zvuk jazza, rocka i funka u obradama narodnih tema i etno motiva čime nadilaze granice glazbenih žanrova.
Ulaz je na obje večeri slobodan za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, kao i za posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.
Različiti žanrovi i vrhunsko muziciranje – Tvrđava Barone mjesto je za ljubitelje dobre glazbe!

 

Iz kategorije: Kultura