Sidebar Menu

Datum objave: 02. Kolovoz 2018

Minerska se od 8. do 12. kolovoza pretvara u bass raj zahvaljujući Membrain festivalu

Diana Ferić
Diana Ferić

Treće izdanje Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji održava se od 8. do 12. kolovoza u uvali Minerska u Šibenskom kanalu, a evo što o njemu morate znati!

....da će se u četiri dana programa na tri pozornice izmijeniti preko 50 DJ-eva iz UK, Irske, Nizozemske, Češke, Njemačke, Argentine, Perua, Brazila, BiH, Slovenije i Hrvatske koji će prezentirati najnovije zvukove iz underground svijeta dnb, dubstep, grime, jungle, dub, ragga, basshouse, neuro, deep tech, liquid, garage i ambient psy glazbe
... da su ovogodišnji headlineri festivala Leon Switch, Sepia, Filip Motovunski i Kodin, o kojima detaljnije donosimo u nastavku:

Leon Switch https://youtu.be/3ENNbC_UmEM
Ovaj DJ iz Londona, polovica je hvaljenog i priznatog dvojca Krypic Minds, koji su najpoznatiji po svom „deep and dark“ dubstep zvuku. Vlasnici su trake Badman VIP koja se smatra jednom od himni underground dubstep zvuka. Leonova traka Six Degrees sigurno je poznata među ljubiteljica Sci Fi žanra jer je bila jedna od glavnih tema u blockbusteru Neill Blomkampa Elysium iz 2013. Leonu će ovo biti prvi nastup u Dalmaciji.

Sepia https://youtu.be/Fc__0q1JkFs
Sepia je predvodnik mlađe generacije dubstep producenata iz Bristola i trenutno je jedna od najbrže rastućih zvijezda toga žanra na sceni. Poznat je po svojim visokokvalitetnim produkcijama kao i po dugačkim interesantnim live setovima. Sepia je vlasnik svog posebnog ne svakidašnjeg zvuka za koji mnogi tvrde da je prototip dubstep glazbe budućnosti. Ovo će mu biti drugi dolazak na Membrain, nakon što je prošle godine imao jedan od najzapaženijih nastupa na festivalu.

 

Filip Motovunski https://youtu.be/QJ02Z02_gCg
Filip je zasigurno najpoznatije ime na Hrvatskoj DnB sceni. Nakon što je prošle godine proslavio 10 uspješnih godina stvaranja vlastite glazbe, lagano se sve više i više probija na strano tržište gdje ostvaruje zapažene uspjehe izdajući trake na poznatim bass etiketama. Prije par tjedana po prvi put je nastupio u Južnoafričkoj republici gdje je bio gost na tamošnjem partiju zagrijavanja za Membrain festival. Ovo će mu biti drugi nastup za redom u Minerskoj.

 

 

Kodin https://youtu.be/WckGWdlp7y8
Kodin je zasigurno jedan od međunarodno najprepoznatljivijih Hrvatski producenata neurofunk žanra. Njegovo ime sinonim je za ozbiljnije i teže bass udarce i energične trake koje izdaje na labelima kao što su Eatbrain, Bad Taste, MIndtech, MUD i dr. U Hrvatskoj je poznat kao i jedan od organizatora DNB Konferencije, najvećeg okupljanja lokalnih DnB „glava“ kroz koju oživljava hrvatski DnB scenu i promovira mlade talente. Nastup na Membrain festivalu bit će mu prvi u Šibeniku.

 

 

.

 

.. da se Membrain festival organizira na bivšoj vojnoj lokaciji u Šibenskom kanalu, koja će za ovu priliku biti pretvorena u bass raj. Dva napuštena vojna hangara predstavljat će dva glavna stagea, a zvuk će se slušati iz velikih ručno rađenih sound systema
... da se povoljne ulaznice za ex YU stanovništvo mogu kupiti na Entrio sustavu (https://www.entrio.hr/event/membrain-festival-2018-5044) po cijeni od 69 kn za dnevnu ulaznicu, odnosno 189 kn za festivalsku.
... da se Membrain festival organizira kroz šibensku udrugu P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) koja već osam godina u Šibeniku organizira uspješne kulturno-glazbene manifestacije, a najpoznatije su rock fešta Kulturaljka i glazbeni festival Regius.


 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam