Datum objave: 06. Srpanj 2018

Čelnici Grada i Županije "blagoslovili" novu ljetnu pozornicu:Otvara je večeras DJ Toto Chiavetta

Diana Ferić
Diana Ferić

Talijanski DJ Toto Chiavetta, u organizaciji Udruge RatCat večera, u petak 6. srpnja otvara novu šibensku ljetnu pozornicu o kojoj se već govori kao o jednoj od najljepših lokacija u Dalmaciji. Pozornica se nalazi u amfiteatru na ulazu u prirodnu pećinu u bivšoj vojarni Bribirskih knezova koja je od centra Šibenika udaljena svega nekoliko minuta vožnje, a njeno dovođenje u funkciju nakon dugog niza godina pozdravili su šibenski gradonačelnik Željko Burić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, prenosimo s portala ŠibenikIN.

 

Gradonačelnik Željko Burić rekao je i da taj novi prostor za koji je dosad malo tko znao svjedoči o velikom bogatstvu Šibenika.
- Ti neiskorišteni prostori kojih imamo dosta iz našeg hendikepa pretvorili su se u veliki turistički i gospodarstveni potencijal. I ova priča koju njeguje RatCat govori da Šibenik živi cijelih 12 mjeseci i da ima svoju kulturnu scenu. Izuzetno mi je drago i što cijela ova priča protječe bez prigovora i zlih komentara koji uglavnom prate ovakve projekte. Ovo je sjajna poruka da je Šibenik grad u kojem mladi mogu doći do izražaja. Momcima dajem punu podršku – rekao je Burić.

 

njim se složio i župan Goran Pauk.
- Amfiteatar pred pećinom još je jedna od jedinstvenih ljetnih pozornica u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji koje svojom ljepotom i posebnošću privlače posjetitelje. Županija je prepoznala važnost i vrijednost ovog projekta koji će doprinijeti još boljem i kvalitetnijem pozicioniranju Šibenika i Šibensko-kninske županije na turističkoj karti Europe. Županijske službe, Upravni odjel za zaštitu okoliša i naša Javna ustanova koja brine o zaštićenim prirodnim vrijednostima izdale su i sve potrebne dozvole za održavanje ove manifestacije, dok je Županija, u okviru svojih mogućnosti, financijski podržala ovaj projekt - kazao je Pauk.

FOTO:ŠibenikIn/Zrinka Magazin

 

Cijelom projektu podršku je dala i Željana Šikić, dok je potpredsjednik Udruge RatCat Lovre Kanjer najavio kako će do kraja rujna održati još niz nastupa DJ-a na ulazu u pećinu u bivšoj vojarni Bribriskih knezova.
 

Iz kategorije: Kultura