Datum objave: 03. Srpanj 2018

"Solo positivo" od večeras u Šibeniku: Devet glazbenih filmova za prave sladokusce

Diana Ferić
Diana Ferić

Deveto izdanje Solo Positivo Film Festivala, vodećeg festivala glazbenog dokumentarnog filma u ovom dijelu Europe svečano se otvara večeras u Šibeniku,a trajat će do 7. srpnja 2018. godine. SPFF će i ove godine donosi raznolik program prepun sjajnih glazbenih dokumentaraca u više kategorija. Bit će prikazano devet izvrsnih naslova, devet glazbenih dokumentaraca za najizbirljiviju publiku kojih će velika većina svoje hrvatske premijere dočekati upravo u Šibeniku i to u pratnji svojih autora.

 

Tako će šibenska publika od 3. do 7. srpnja na Maloj Loži i na tvrđavi Barone moći pogledati ponajbolju produkciju u zadnjih godinu dana u žanru glazbenog dokumentarnog filma. Istaknimo samo neke o kojima ne treba trošiti previše riječi poput Oasisa: Supersonic nagrađivanog redatelja Mat Whitecrossa koji dolazi na premijeru, The New Gypsy Kings, Livia Tipurite koji će također biti gost Šibenika ili pak film Oscarovke Lili Fini Zanuck o velikom Ericu Claptonu. Nepravedni bismo bili kad bi preskočili sjajni In Praise of Nothing s glazbom Tiger Lilly'sa i naracijom Iggy Popa ili The Dreamers' Field izraelskog redatelja Noama Stolermana. Ovogodišnje izdanje festivala donosi nam i presjek domaće produkcije, ali i po prvi put na festivalu program Glazba na igranom filmu.

 

Oba ova programa se prikazuju u dnevnim terminima od 11 sati u šibenskoj galeriji Matija. Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati i u dvije iznimno zanimljive svirke, 3. srpnja na Tvrđavi Barone sviraju Aftershock, hvaljeni kavartet Marija Rašića i Nebojše Buhina dok je za petak 6. srpnja Barone rezerviran za glazbeno-filmsku atrakciju zagrebački Filmmusicorkstar. Festival završava u subotu 7. srpnja dodjelom nagrada na šibenskoj Tvrđavi Barone, a kompletan program možete pronaći na www.spff.hr ili festivalskim FB stranicama.
 

Iz kategorije: Kultura