Datum objave: 29. Lipanj 2018

Atraktivan početak "Musice appassionate" na tvrđavi Barone s večeri mjuzikla

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival klasične glazbe 'Musica Appassionata' koji se održava u Šibeniku 11. godinu za redom bit će otvoren na tvrđavi Barone 18. srpnja koncertom 'Večer uz mjuzikl“ Nastupi će sopranistica Martina Klarić, mezzosopranistica Nera Gojanović i bas-bariton Krešimir Stražanac, uz pijanisticu Gordanu Pavić.

Taj će popularni festival klasične glazbe i ove godine publiku dovesti na nela zanimljiva mjesta koja se često ne koriste kao pozornice poput Sokolarskog centra i klaustra samostana svetog Frane, a ove godine ima i humanitarnu notu.

 

Tako će nakon otvaranja 18. srpnja, sljedeći je koncert na rasporedu 21. srpnja u 21 sati u klaustaru samostana i crkve sv. Frane. Nastupit će Henschel kvartet, a koncert je humanitarnog karaktera za SOS Dječje selo Hrvatska.

 

U Sokolarskom centru Dubrava koncert komornog tria 'Crisostomo' bit će 23. srpnja u 21 sat, a svirat će violinist Krešimir Marmilić, violončelist Matija Štajcar i harfistica Biserka Krčelić.

 

Posljednji dan u srpnju u crkvi Gospe van grada s početkom u 21 sat koncert će održati Gitarski kvartet u sastavu Zoran Dukić, Petrit Ceku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić.
6. kolovoza u 21 sat na tvrđavi Barone svirat će pijanist Aljoša Jurinić, a 11. izdanje Musice Appassionate bit će svečano zatvoreno 7. kolovoza u 21, 30 sati u Klaustar samostana i crkve sv. Frane koncertom Hathor Plectrum Quarteta.
 

Iz kategorije: Kultura