Datum objave: 25. Svibanj 2018

Krešo Bengalka, Ogenj i Svemirko dolaze na ovogodišnji Regius festival,počela prodaja ulaznica

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski Regius festival na ovogodišnji lineup dodaje još tri sjajna imena - Krešu Bengalku, Ogenj i Svemirka! Na jednom od najpopularnijih festivala u srcu Dalmacije koji traje od 13. do 15. srpnja ove godine osim spomenutih izvođača nastupit će i ranije najavljeni My Baby, Krankšvester i ABOP, a u prodaju su puštene i ulaznice za festival.

 

 

Krešo Bengalka jedno je od najpopularnijih imena domaće i regionalne rap scene. Jedan je od osnivača Kiše metaka, a debitirao je još 2012. godine na njihovom prvom albumu. U veljači prošle godine objavio je prvi solo album "Finale", nakon kojeg je uslijedio i "Split Zoo" početkom ove godine kojim je oduševio publiku i kritiku. Krešo je već posjetio brojne regionalne festivale i većinu klubova, a ovog ljeta stiže ravno na pozornicu Regius festivala. Put koprivničke petorke Ogenj put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije. Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira, ali su ipak našli vremena i za Regius. Ove su godine objavili debitantski album "Domaj", a zašto upravo o njima bruji cijela glazbena scena moći ćete saznati u Šibeniku. Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od najinteresantnijih suvremenih glazbenih pojava u regiji.

 

 

Regius festival je u sedam izdanja posjetilo preko 10.000 ljudi iz Hrvatske, regije i svijeta, a i ove godine će se održati na dvije pozornice u dvije večeri, gdje će nastupati 15 izvođača. Jeftine karte, besplatan kamp te sunce, more i kupanje, odličan je izbor za provesti vikend u Šibeniku.

Krenula je prodaja ulaznice za Regius festival, a možete ih nabaviti u sustavu Entrio te u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut u Šibeniku. Za jednodnevnu ulaznicu ćete u pretprodaji trebati izdvojiti 80 kuna, dok je cijena festivalske ulaznice samo 120 kuna.
 

Iz kategorije: Kultura