Datum objave: 04. Svibanj 2018

Šibenska narodna glazba slavi 170. rođendan na tvrđavi svetog Mihovila filmskim skladbama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska se narodna glazba će svoj 170. rođendan ovog ljeta proslaviti glazbenim spektaklom na tvrđavi svetog Mihovula, izvijestili su danas iz JU Tvrđava kulture.

 

''Izuzetno nam je drago što Šibenska narodna glazba baš na Tvrđavi sv. Mihovila ponovno održava jedan od njihova dva godišnja koncerta, ukazujući nam time veliku čast. Ovogodišnji koncert zasigurno je poseban jer se radi o slavljeničkoj večeri orkestra, te će zacijelo još dugo ostati u kolektivnom pamćenju svih prisutnih kao još jedan dokaz kvalitete ovog vrijednog orkestra'', izjavila je ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, Gorana Barišić-Bačelić.

 

Od početka svog djelovanja, davne 1848. godine, Šibenska narodna glazba smatrana je pionirom glazbenog izričaja i ambasadorom kulture grada Šibenika i okolice. Iza njih je preko 12 500 koncertnih nastupa, što na smotrama i festivalima, što na raznim natjecanjima s kojih su često nosili brojne nagrade i priznanja, poput jedne zlatne, tri srebrne i dvije brončane povelje. Zapaženi su im i nastupi pred državnim i vjerskim poglavarima, a u svom dugogodišnjem djelovanju su se okušali i u stvaranju filmske glazbe, za filmove Prometej s otoka Viševca i Vlak bez voznog reda.

 

Upravo se na repertoaru slavljeničkog spektakla, među ostalim, nalaze i poznate filmske skladbe, od glazbe iz filma „Footloose“ do skladbi koje su obilježile filmski serijal „Pirati s Kariba“. Osim njih, Šibenska narodna glazba izvest će poznate skladbe koje su obilježile njihovo dosadašnje djelovanje, te odati počast poznatim šibenskim glazbenicima. Orkestar će zvukom iscrtati konture grada preko uistinu posebne pozornice Tvrđave sv. Mihovila, kako i priliči proslavi ovakvog kalibra.

 

Obilježavanje velikog jubileja održati će se pod dirigentskom palicom iskusnog maestra Damira Marušića, koji će puhački orkestar voditi kroz cjelovečernji repertoar. Osim nesumnjivo izvrsne izvedbe orkestra publiku očekuju i nastupi gostiju iznenađenja, koji će ovu proslavu učiniti posebnom. Šibensku publiku zasigurno očekuje nezaboravna večer iznad mora, ispod zvjezdanog neba, koja će odzvanjati dobro poznatim zvucima instrumenata orkestra koji već više od stoljeća ispunjava grad.

 

Ulaznice za koncert Šibenske narodne glazbe se mogu kupiti od danas, 4. svibnja, u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventim te preko sustava Croatia Tickets. Cijena ulaznice iznosi 100 kuna.
Ni ovaj put Tvrđava kulture Šibenik nije zaboravila na svoje vjerne članove Kluba prijatelja! Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu.
 

Iz kategorije: Kultura