Datum objave: 29. Ožujak 2018

Sve je spremno za završnicu nikad bolje Kulturaljke u hangaru!

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka sutra dolazi do svog finalnog dijela – velikog rock koncerta u Hangaru. U petak 30. ožujka od 21 sat na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova nastupaju Rhea, Kries, Jinx i Kandžija, a njihov nastup stavlja „točku na i“ projekta koji je obilježio šibensku kulturnu scenu kroz cijeli mjesec ožujak.


Ovogodišnja Kulturaljka počela je 8. ožujka zanimljivom izložbom, DJ programom i tribinom u galeriji Matija, a sve u znaku hrvatske i šibenske klupske scene. Program se nastavio 15. ožujka u klubu Azimut edukativnom radionicom Intro koju su vodili članovi HDS/ZAMP-a. Službeni warmup party za koncertno finale održao se prošlu subotu u klubu Kuglana gdje su uživo svitali šibenski electrofusion bend TheFogsellers i live actFikcioMonger. Sutra u Hangaru, zaokružuje se ovogodišnja priča Kulturaljke tradicionalnom rock feštom koja je u Šibeniku zadnjih sedam godina postala sinonim za otvorenje sezone velikih rock koncerata.


- Ove godine smo se zaista potrudili da napravimo najbogatiji i najraznolikiji program Kulturaljke do sada. Sutra ćemo zajedno to proslaviti u Hangaru i uživati u plodovima svog višemjesečnog rada jer očekuje nas sigurno svirka za pamćenje. Ovo je osma godina Kulturaljke u nizu i ponosni smo što smo uspjeli, ne samo održati kontinuitet hvalevrijednog kulturnog programa u Šibeniku, nego i svake godine dizati ljestvicu kvalitete cjelokupnog projekta – kazao je Igor Bergam iz organizacijskog tima Kulturaljke.
Sutrašnjim otvaranjem hangara u 21 sat počinje program,Rhea se penje na binu u 22 sata, a Kries odmah iza njih u 23 sata.Središnje ime koncerta su Jinxi čiji se nastup očekuje nešto iza ponoći. Kandžija i Gole žene sviraju od 2 do 3. DJ dvojac Škalja&Sokol odradit će after party do 5 kad završava proljetna cjelovečernja rock fešta.


Sutrašnji koncert u Hangaru sigurno će opravdati epitet spektakularnog jer uz sjajne i aktualne bendove donosi i bogati audio-vizualni doživljaj. Za moćan razglas i rasvjetu tu je „Rokisound system“ koji će ozvučiti ionako super akustičan drveni hangar bivše vojske u Šibeniku. Za vizualizacije pobrinut će se VJ Nikola Erceg, a za uživo emitiranje cijelog koncerta kombinirana ekipa iz Pixell i Foto 82 studija.


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni po 80 kn mogu se kupiti još danas u šibenskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut ili online na Entrio sustavu, a sutra će ih biti i na ulazu ali po cijeni od 100 kuna.


Prijevoz do Hangara osigurao je Taxi Božo koji će samo za sutrašnju priliku razvoziti posjetitelje po simboličnim cijenama.


Osmu Kulturaljku u nizu organiziraju volonteri iz šibenske udruge P.A.R.K. koja je poznata i po organizaciji glazbenih festivala Regius i Membrain.


Kulturaljku ove godine podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Zagrebačka pivovara, a medijski pokrivaju promo agencija RatCat, televizija Šibenik, radija Šibenik i Ritam, glazbeni portali Mixer, SoundGuardian, Glazbeni Info i SoundReport, te lokalni portali ŠibenikIN, Šibenski portal, Šibenik News, Tris i Šibenski.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3