Datum objave: 07. Srpanj 2017

Legende,priče i mitovi oživijet će ovog vikenda na Roškom slapu

Diana Ferić
Diana Ferić

LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova održat će se sutra,8. srpnja i u nedjelju na Roškome slapu u Nacionalnom parku „Krka“.

Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.

Tako će i ove godine posjetitelji LegendFesta na Roškome slapu moći uživati u staništu vodenvile na Vodenim vratima, izraditi vilinske simbole na drvu želja u Vilopolisu, preobraziti se u vile i vilenjake uz šumska lica i vilinkose, crtati fraktale, oslikavati čarobne tikve i čarobirane konje. Zeleni oblak kutak je za akrobatski ples na svili i ringu s osnovama letenja vilinskim prahom a na Panovom otoku najmlađi, ali i oni nešto stariji, uronit će u svijet bajki u pričaonici o vilama i magijskim svojstvima biljaka te radionicama poi žongliranja i izrade oblika od slame. Uz sve aktivnosti tijekom cijeloga dana od 11 do 22 sata bit će otvorena izložba LegendExpo a posjetitelji će uživati i u redovitim umjetničkim izvedbama na pozornici i livadi na čarobnoj obali rijeke Krke.

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, ali i naučiti ponešto o običajima, legendama i mitovima. Program i raspored događanja LegendFesta na Roškome slapu možete pogledati na http://legendfest.hr/wp-content/uploads/2017/06/Krka_letak17_web_hrv.pdf

Organiziran je besplatan prijevoz posjetitelja iz Šibenika do Roškoga slapa i natrag:

polazak u 10:00 i 16:00 (Šibenik/Poljana – Vidici – Konjevrate – usputne stanice – Roški slap)
povratak u 14:00 i 22:30 (Roški slap – Konjevrate – Vidici – usputne stanice – Šibenik/Poljana).

Iz kategorije: Kultura