Sidebar Menu

Datum objave: 23. Svi 2017

Gradonačelnik Burić primio predstavnike "Kola" u povodu prve nagrade na natjecanju u Karlovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Članove Šibenskog pjevačkog društva Kolo Kola, predsjednicu Miljenku Bujas, maestra Ivu Lisu te tajnicu Društva Mateu Kalauz, primio je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima kako bi im čestitao na prvom mjestu koje su osvojili prošlog vikenda na natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu,
„Kada je Kolo u pitanju, uspjeh je zagarantiran. Vaš rad, trud i ljubav prema pjevanju na ponos je gradu Šibeniku i svim Šibenčanima, a Kolo je već godinama snažan čimbenik kulturne scene grada. Šibenik bez kulture ne može biti grad, stoga ćete u nama uvijek imati potporu.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić i članovima Kola poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Predsjednica ŠPD Kolo Miljenka Bujas zahvalila se gradonačelniku na čestitkama te najavila kako su pred pjevačima brojni nastupi među kojima je i koncert na tvrđavi sv. Mihovila uz pratnju Simfonijskog orkestra OSRH.

„Čast nam je što će upravo Kolo zatvoriti ljetnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila i to uoči Dana grada i blagdana sv. Mihovila. Uvijek nam je posebno drago nastupati pred šibenskom publikom, a za tu smo priliku pripremili premijernu izvedbu prve hrvatske rock opere Gubec-beg.“, istaknula je Bujas.

ŠPD Kolo, podsjetimo, proteklog je vikenda na 2. međunarodnom zborskom natjecanju Aurora Cantat u Karlovu osvojilo prvo mjesto i najveći broj bodova na natjecanju.

Šibensko pjevačko društvo “Kolo” jedno je od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj. Utemeljeno je 1899. godine. Od samog početka pripada vrhu hrvatskog zborskog pjevanja i jedno je od najtrofejnijih društava u zemlji.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam