Sidebar Menu

Datum objave: 26. Travanj 2017

Petak u Azimutu: Aljoša Vuković,haiku i slavljenički album Beatlesa

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadnji petak u mjesecu, 28. travnja, u klubu Azimut u Šibeniku rezerviran je za upoznavanje s likom i djelom Aljoše Vukovića, nagrađivanog šibenskog književnika za djecu i odrasle.

Nazivaju ga još umjetnikom, poetom, kompozitorom, a zašto je tomu tako te kako mu je pošlo za perom biti podjednako privlačan punoljetnoj i onoj mlađoj publici, otkrit će u razgovoru s Kristijanom Gojom koji će uz Antu Stošića biti zadužen i za glazbenu podlogu.

Razgovor ugodni s književnikom, koji se okušao i u japanskoj književnosti napisavši 'Šibenski haiku za Zvonu i Iku' ,što je napravio toliko dobro da si je priskrbio nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada počinje u 19 sati, ulaz je slobodan.

 Aljoša Vuković je  svojedobno bio nominira za nagradu Kiklop za dječju književnost, njegovi radovi (poezije, zagonetke, slikovnice, knjige te haiku) objavljivani su, među ostalim, u Smibu, Modroj lasti, Radost, Hrvatska riječ, Književnost i dijete, a može ga se naći i u školskim čitankama kao i u domaćim i stranim haiku zbornicima.


Član je Hrvatskog društva književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.


Iste večeri kad će svoj život i rad predstaviti književnik Aljoša Vuković, šibenska publika bit će u prilici obilježiti pola stoljeća od izlaska kultnog albuma 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' legendarnih Beatlesa.

Učinit će to uz pomoć pomno pripremljenog koncertnog programa riječkog Beatles Revival Banda, jednog od najdugovječnijih europskih tribute bendova (osnovan je, naime, davne 1994. godine).

Koristeći autentične instrumente i uniforme Beatlesa s njihove svjetske turneje 1965. Do današnjih dana održali su stotine koncerata po klubovima i dvoranama Hrvatske, Italije i Slovenije. Posebno se pamti njihovog gostovanje u Liverpoolu, u tamošnjem Cavern Clubu u kojem su svoje karijeru započeli i legendarne engleske Bube u čiju čast sviraju.

Nakon koncerta u Šibeniku ovog petka, 28. travnja, s početkom u 22 sata, a uz besplatan ulaz, samo mjesec dana kasnije, 28. svibnja, sviraju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Baš kao za Zagreb, tako i za šibensku publiku pripremaju pjesme sa slavljeničkog albuma uz nezaobilazne hitove kultnog benda nakon čijeg stupanja na scenu svijet glazbe nikad više nije bio isti.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam