Datum objave: 10. Travanj 2017

Izdavač knjige sestre Terese Forcades uključio se u kampanju za FALIŠ u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri dana prije kraja crowdfunding kampanje koju je FALIŠ – Festival alternative i ljevice u Šibeniku pokrenuo 13. ožujka kako održali ovogodišnji 5. Festival alternative i ljevice Šibenik, akciji se priključila nakladnička kuća „Ex libris“. Svi koji to žele, prilikom kupnje knjige "Vjera i sloboda" časne sestre Terese Forcades, dio novca doniraju Fališ-u. Sestra Teresa Forcades je prije dvije godine gostovala na tom šibenskom festivalu.

 

Nakladnička kuća „Ex libris“ nedavno je objavila knjigu časne sestre TereseForcades, pod naslovom: „Vjera i sloboda“. Cijena knjige iznosi 79 kuna, a svi kupci koji to žele, mogu naglasiti kako 40 posto od navedene cijene doniraju Festivalu alternative i ljevice Šibenik. Da bi se takve donacije realizirale, potrebno je pri kupnji knjige preko web stranice „Ex librisa“ – http://ri-exlibris.hr/vjera-i-sloboda-knjiga-99252/– naglasiti želju za doniranjem FALIŠ-u.

„Nijedna Crkva, obred ili ideologija ne mogu zamijeniti unutarnju gestu slobodne ljubavi koja nas spašava i može spasiti svijet“, piše sestra Teresa u knjizi „Vjera i sloboda“, o kojoj urednik i jedan od gostiju FALIŠ-a, teolog Zoran Grozdanov, kaže: „Teologija kakvu zastupa TeresaForcades slijedi najbolju tradiciju teologije oslobođenja, koja u prvi plan stavlja pitanja društvene pravednosti. Za nju postoje samo dva apsoluta, Bog i glad, a teologija koja ne dovodi u pitanje strukture moći, nije teologija“.

 

Iz kategorije: Kultura