Sidebar Menu

Datum objave: 28. Ožujak 2017

Majke šibenske: Providence nastavljaju oživljavati djela neprežaljene Neve Baranović

Šibenik News
Šibenik News

Članice šibenske Udruge „Providenca“, koja djeluje od 2005. godine, uz pomoć etnologa Jadrana Kale pripremaju predstavi „Tri majke šibenske“ u kojoj se kroz pisma majki Nikole Tommasea, Sime Matavulja i Vinka Nikolića govori o njihovim majčinskim osjećajima te na poseban način čuvaju od zaborava stari šibenski govor, šibenske riječi i specifična narječja.

 

 

Dosad su na scenu postavila tri predstave: „Vježbanje iliti gimnastika“, „Vijađ“ i „Lipo li je ćakulati“ prema tekstovima prerano preminule šibenske pjesnikinje, spisateljice, glumice i čuvarice baštine svog grada Neva Baranović, koja je bila aktivistica udruga „Providence“ i „Šuštine“.

 

 

Članice „Providence“, nakon predstave „Tri majke šibenske“, pripremaju se postaviti na scenu još jedno djelo Neve Baranović, „Vižitu kod Vicule“. Praizvedba predstave „Tri majke šibenske“ u izvedbi članica Udruge bit će upriličena u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.