Datum objave: 10. Ožujak 2017

Djeca konačno došla na svoje: Izložba koja evocira uspomene oduševila staro i mlado

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Novom izložbom Muzeja grada Šibenika u suorganizaciji Etnografskog muzeja u Zagrebu 'Dječje igračke iz hrvatske baštine' djeca su konačno došla na svoje. U prostoru za povremene izložbe ponuđen im je sadržaj koji im je blizak, poznat i u prilici su ga dirati.


'Dječje igračke iz hrvatske baštine' ilustriraju drvene rukotvorine kakvim su se nekoć igrali naše bake i djedovi, a koje se mogu nabaviti i danas u moru novovjekovnih igračaka.

 


- Igračke prilagođavaju dječjim željama, boje se ekološkim bojama i izbacuju čavliće. Drago mi je što za izložbom vlada veliki interes diljem Hrvatske - kazala je Iris Biškupić Bašić, etnologinja i povjesničarka umjetnosti u Etnografskom muzeju u Zagrebu, prilikom otvorenja izložbe u šibenskom Muzeju.

 


Otvorenju izložbe posvećene zaštićenoj nematerijalnoj kulturnoj baštini pri UNESCO-u prisustvovali su znani i neznani iz kulturnog života Krešimirovog grada, ali veliki i mali. Posebno najmlađi svakako će se vraćati u Izložbeni prostor na obali u danima do 18. travnja kada izložba nastavlja svoj put dalje.

 

 

Naime, za najmlađe zaljubljenike u igračke pripremljene su radionice pod vodstvom etnologinje Sandre Barešin. Radionice će se održavati dva puta tjedno, prvi tjedan utorkom i petkom u 10 sati, drugi tjedan u 17 sati.  

Iz kategorije: Kultura