Datum objave: 06. Ožujak 2017

Šibenska redateljica pokorila i Beograd: Hanin 'Ne gledaj mi u pijat' najbolji na FEST-u

Šibenik News
Šibenik News

Debitantski dugometražni film Hane Jušić 'Ne gledaj mi u pijat' proglašen je najboljim filmom glavnog programa, dok je Arijana Čulina za ulogu u istom filmu nagrađena je za najbolju žensku ulogu na 45. izdanju međunarodnog filmskog festivala FEST  održanom u Sava Centru u Beogradu.

 

Novim priznanjem, šibenska redateljica podebljala je listu 'pokorenih' festivala, a zadnju no ne i posljednju u nizu nagrada dodijelio joj je žiri u sastavu Srdan Golubović, Branka Katić, Dalibor Matanić, Čedomir Kolar i Sergej Trifunović.

 

- Svježina i nemilosrdnost kojom se autorica obračunava s rodnim gradom osvojio je žiri i publiku FEST-a. Vrlo zrelo i precizno, uz dosljedan vizualni kod predstavlja nam uranjanje u intimu djevojke koja mora preuzeti ulogu glave disfunkcionalne obitelji i da se istovremeno bori sa svojim seksualnim oslobađanjem i odrastanjem ne bi li isplivala iz obiteljske tamnice - stoji u obrazloženju žirija.

 

Hanin film proglašen je najboljim na FEST-u u konkurenciji 15 filmova iz 12 zemalja svijeta, a osim pisanog priznanja, nagrađenoj redateljici pripao je i iznos od 10 tisuća eura.

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura