Sidebar Menu

Datum objave: 27. Veljača 2017

Više od tisuću sudionika u karnevalskoj povorci na pokladni utorak u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Više od tisuću sudionika sudjelovat će u karnevalskoj povorci koja će utorak, 28. veljače, točno u 15,00 sati krenuti s Baldekina prema obali i Trgu Pavla Šubića I., na kojem će biti održan prigodni program i suđenje Krnji.

 

Predvođeni Šibenskom narodnom glazbom, u velikoj pokladnoj povorci sudjelovat će šibenski vrtići, sve osnovne i srednje škole, udruga „HappyHorse“, moto klub „Galeb“,“ te vrpoljačka, pirovačka i skradinska glazba.

 

Nakon izricanja presude, Krnjo će u 16.30 sati biti spaljen i bačen u more, a najboljim maskama bit će dodijeljene nagrade, a sve će završiti plesom pod maskama na otvorenom.

 

Radi nesmetanog prolaska karnevalske povorke, nešto prije 15 sati bit će privremeno zaustavljen promet ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora te Obalom dr. Franje Tuđmana.

 

Organizatori pokladnih svečanosti u Šibeniku i ove su godine Grad Šibenik i Društvo „Naša djeca“.

 

 

Dok se spremate za sutrašnji pokladni utorak provjerite kako je bilo prošle godine u isto doba na šibenskim ulicama kad se palio Krnjo i to klikom na poveznicu - MAŠKARE.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam