Datum objave: 18. Veljača 2017

FOTO: Burić najstariji samorodni hrvatski grad prepustio crvenim nosevima i rumenim obrazima

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić nije imao mnogo izbora nego predati ključeve grada, samim time i vlast u Krešimirovom gradom, maškarama. Učinio je to sredinom subote, 18. veljače, na Trgu Republike Hrvatske, ustuknuvši pred povicima maškarane povorke.

 

'Hoćemo ključeve! Hoćemo ključeve', povik je pred kojim bi glavu pognuo i najhrabriji među napadačima pred kamenim bastionima Šibenika.

 


- Vjerujem da ćete se dobro brinuti o našem najstarijem izvornom hrvatskom gradu, baš onako kako on to zaslužuje - kazao je gradonačelnik Burić netom prije nego što će predati ključeve maškaranoj povorci koju su predvodili crveni nosevi i rumeni obrazi za koje je gradonačelnik ustvrdio da pripadaju povjerljivim licima.

 

 

'Imamo ključeve' riječi su koje su zaorile renesansnim trgom ispred Gradske vijećnice i katedrale sv. Jakova. Time je započela desetodnevna vladavina maškara, malih i velikih.

 


Za ovogodišnji Šibenski karneval zaslužni su Grad Šibenik, Društvo Naša djeca te djelatnici, odnosno djelatnice osnovnih i srednjih škola te vrtića kao i udruge građana.

 

 

Vrhunac pokladnih svečanosti očekuje se u utorak, 28. siječnja, kada će se najboljim maskama dodijeliti nagrade odmah nakon povorke kroz grad. Krnjo će platiti za sve grijehe u protekloj godini, a karnevalskom veselju na pokladni utorak svakako će pridonijeti i ples pod maskama na otvorenom.

 

 

Iz kategorije: Kultura