Datum objave: 03. Veljača 2017

Dok najavljuju dolazak milenijalaca, prisjećamo se doba hipstera u Šibeniku

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Facebook profil zanimljiva naziva Šibenska lapača, u sklopu opisa svoje 'djelatnosti', talent grada Šibenika, donosi zanimljivu fotografiju u spomen na slavno doba hipstera u gradu.

 

Dok iz gradske uprave najavljuju otvaranje Šibenika milenijalcima svijeta, pripadnicima generacije Y, osobama rođenim između 1980. i 2000., neki se još uvijek prisjećaju slavnog doba hipstera koje je u Krešimirovom gradu započelo održavanjem Terraneo festivala. Gašenjem Terraneo festivala, završilo je i doba hipstera, no mnogi se s tim nisu pomorili, a često upravo u tom neslavnom gubitku velikog festivala vide i priliku za dobar sarkazam.

 

Zadnji Terraneo u izvornom obliku na mjestu nekadašnje vojarne Bribirski knezovi održan je 2013. godine, nakon toga imali smo modificirani oblik festivala kao Terraneo Summer Break koji se održao na tvrđavi sv. Mihovila 2014., a već godinu kasnije program se održavao i u Šibeniku i u Zadru da bi u ljeto 2016. u potpunosti nestao sa scene.

 

Da će nešto drugačije biti Ljeta Gospodnjeg 2017. sumnjamo, a sumnja i autor fotografije i profila Šibenska lapača iako najavljuje skori kraj radova na mjestu gdje se nekoć održavao festival u koji su mnogi vjerovali. Ruganje, reklo bi se modernim rječnikom novih generacija.

Iz kategorije: Kultura