Sidebar Menu

Datum objave: 27. Siječanj 2017

Filmska kratka uspješnica 'Po čovika' krenula u svjetsku distribuciju

Šibenik News
Šibenik News

Uspješan niz distribucije domaćih naslova na svjetskom filmskom tržištu nastavio je i nagrađivani kratkometražni igrani film Po čovika u režiji Kristine Kumrić nastao u sklopu Nacionalnog projekta Jedna slika iz Domovinskog rata koji su 2013. godine pokrenuli HAVC i Ministarstvo branitelja RH.

 

Film Po čovika sniman je na području Šibensko - kninske županije, a glavne dječje uloge odigrale su Šibenčanke, Leonarda Živković i Janja Avdagić zajedno s nekolicinom malih šibenskih glumaca koja je birala casting menadžerica i kazališna glumica, također iz Šibenika, Oriana Kunčić. 


Svjetska distribucija povjerena je uglednoj agenciji Kurz Film Agentur iz Hamburga. Riječ je o specijaliziranoj agenciji koja zastupa isključivo kratkometražne filmove i to samo oko 15 naslova godišnje. Posebno veseli činjenica da će ovaj uspješan film na temu iz Domovinskog rata doprijeti do široke publike diljem svijeta.

 

Nacionalni projekt Jedna slika iz Domovinskog rata pokrenuli su HAVC i Ministarstvo branitelja RH 2013. godine, sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji. Po čovika nastao je po kratkoj priči Povratak Maje Hrgović, temeljene na osobnim iskustvima: u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori dvije djevojčice očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u srpskom logoru.  

 

Kratkometražni igrani film Po čovika premijerno je prikazan na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a na 61. izdanju Filmskog festivala u Valladolidu (Seminci) osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point. 

 

Šibenska premijera filma Po čovika održana je u studenom prošle godine kada je premijeri nazočila ne samo redateljica, već i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvoje Hribar. Premijera je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.