Sidebar Menu

Datum objave: 19. Siječanj 2017

Narodna knjižnica Knin bilježi sve veći broj članova

Šibenik News
Šibenik News

Od useljenja u novi prostor porastao broj članova Narodne knjižnice Knin. Unatoč trendu iseljavanja koji pogađa, kako čitavu Hrvatsku, tako još i izraženije one manje sredine poput Knina, lijepa vijest o rastu, a ne o osipanju stiže iz kninske knjižnice.

 

Naime, u zadnjih mjesec dana, otkako je preselila u novi prostor, Narodna knjižnica Knin bilježi porast aktivnih članova. Na dan otvaranja novoga prostora, 20. prosinca 2016. godine knjižnica je imala 932 aktivna korisnika, a danas ih je 977, odnosno 45 više, što je odlična vijest ako se uzmu u obzir spomenute okolnosti, odnosno sve manji broj ljudi u gradu.

 

Novi suvremeno uređeni i opremljeni prostor Narodne knjižnice Knin nalazi se u kompleksu studentskog doma u Krešimirovoj 24.

 

Na prvoj etaži nalaze se cjelokupna zbirka beletristike te manji dio stručne literature, zatim čitaonica s dnevnim tiskom i prostor s računalima za korisnike. Korisnicima se nude i usluge printanja i fotokopiranja.

 

Na drugoj etaži nalaze se veći dio stručne literature, zbirke stare i zavičajne građe i priručnici. Na drugoj etaži također su i studijski odjel s prostorima za učenje za studente i učenike, zatim multimedijalni odjel, odjel za mladež, odjel za djecu te dječja igraonica.

 

 

Izvor: Narodna knjižnica Knin

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam