Datum objave: 30. Prosinac 2016

Tribina o međuodnosu politike, nogometa i društva s Draženom Lalićem privukla Vodičane

Šibenik News
Šibenik News

Vodičani su pokazali velik interes za tribinu 'Politika, nogomet i njihov utjecaj na društvo u Hrvatskoj' na kojoj je gostovao poznati hrvatski sociolog, prof. dr. Dražen Lalić kojemu je tema iznimno bliska. Kao uvod u tribinu prikazan je dokumetarni film vodičkog autora, Šime Strikomana iz srpnja 1976. godine.

 

Riječ je o tada aktualnom slučaju Maksimović kada je Torcida, navijači splitskog Hajduka, prosvjedovala zbog otetog naslova prvaka.

 

Uz Lalića i iznimno velikog broja publike, na tribini je sudjelovao i Frane Muslim, jedan od legendarnih članova navijačke skupine Torcida. Na tribini razgovaralo se o političarima, što ih spaja s nogometom, o samom vrhu Hrvatskog nogometnog saveza, o navijačima, ali i splitskoj nogometnoj legendi, Hajduku.

 

Tribine u vodičkoj Knjižnici pokazale su se kao pun pogodak jer ovo nije prva takva niti je prva koja je privukla velik broj znatiželjnika. Podsjetimo, prije tribine na temu nogometa i politike, u prostorijama Knjižnice razglabalo se o uvijek izazovnom turbo folku, i drugim glazbenik pravcima koji imaju utjecaj na društvo.

 

 

Naslovna fotografija:  Petar Grgurev

Iz kategorije: Kultura