Sidebar Menu

Datum objave: 26. Prosinac 2016

Večeras na programu nacionalne televizije '950 godina Šibenika'

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska nacionalna televizijska kuća, HRT večeras donosi igrano - dokumentarni film '950 godina Šibenika. Film će biti prikazan na prvom programu HRT-a s početkom u 21.30 sati.

 

Evo što HRT piše o ekraniziranoj povijesti Krešimirovog grada.

 

Kroz burnu povijest Šibenika gledatelje vodi narator, šibenski glumac Mate Gulin, a za potrebe snimanja bilo je angažirano pedesetak kostimiranih statista. U 50 minuta sažeta je povijest Grada kroz male slike iz gradskog života i njegovih najistaknutijih stanovnika. Kadrovi za film, snimani su na različitim lokacijama grada i okolice, u Muzeju grada Šibenika, na šibenskim tvrđavama, u Katedrali sv. Jakova, a film pokriva sva relevantna životna područja u kojima su Šibenčani tijekom stoljeća ostavili trag, poput znanosti i umjetnosti, urbanizma, glazbe i sporta.

 

Film Šibenik - 950 godina bit će filmski prikaz identiteta Krešimirova grada u čijem će otkrivanju sudjelovati brojne osobe iz šibenskog javnog života.

Scenarist i redatelj: Zoran Budak
Narator: Mate Gulin
Producentica: Sunčana Hrvatin Kunić

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.