Datum objave: 20. Prosinac 2016

Željko Krnčević izabran za ravnatelja Muzeja grada Šibenika i najavljuje promjene

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Arheolog, kustos, muzejski savjetnik profesionalni je dio puta koji je svestranog Šibenčanina, Željka Krnčevića doveo do pozicije novog ravnatelja Muzeja grada Šibenika. Krnčevića je na mjesto prvog čovjeka šibenske kulturne ustanove jednoglasno potvrdilo Gradsko vijeće grada Šibenika, a na tom će mjestu 1. veljače 2017. godine nasljediti dugogodišnjeg ravnatelja Gojka Lambašu.

 

Željko Krnčević u mnogočemu je obilježio kulturni život Krešimirovog grada i okolica, a uskoro će to nastaviti s više pozicije.

 

- Ono što mi je posebno drago je da je moj četverogodišnji plan rada prihvatilo Upravno vijeće Muzeja, ali i članovi stručnog kolegija s kojima sam razgovarao o nekim promjenama. Nisu to nikakve spektakularne promjene, ali jedna od namjera je da Muzej otvorimo prema vani. Imamo neke ideje, u pripremi su neke stvari - kaže nam Krnčević, dodajući da će djelovati po principu 'urbi et orbi'. 

 

Muzej grada Šibenika namjerava otvoriti Šibenčanima i posjetiteljima grada i napominje da to nije mrtvo slovo na papiru već ideja za koju postoje i konkretni planovi. O tome je razgovarao i s još uvijek aktualnim ravnateljem Gojkom Lambašom, ali i s ravnateljima i ravnateljicama ostalih kulturnih ustanova u gradu koji su dali podršku međusobnoj suradnji.

 

Krnčević želi privući što veći broj posjetitelja u Muzej, a to namjerava učiniti u redovne aktivnosti ustanove, kroz osnovnu muzejsku djelatnost, ali i uz novosti uz podršku marketinške struke.

 

- Uz osnovnu muzejsku djelatnost uvest ćemo i nešto novo za što smatram da se može, da ima načina samo ih trebamo iskoristiti - tvrdi budući ravnatelj koji već sad najavljuje suradnju sa šibenskim Kazalištem, Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić, ali i Javnom ustanovom Tvrđava kulture koja je počela kao odjel Muzeja grada Šibenika.

 

Prvi obrisi Muzeja pod ravnanjem Krnčevića moći će se osjetiti već krajem idućeg mjeseca i to u Noći muzeja, 27.siječnja (petak).

 

- Pozivam sve naše Šibenčane da taj dan ne planiraju ići negdje već da ostanu u svom gradu i da dođu u Muzej od 18 do 1 sat jer će stvarno svašta događati - poručuje Krnčević uz napomenu da će i ove godine Noć muzeja u Šibeniku biti dislocirana pa se priprema iznenađenje za posjetitelje u Ulici Miminac, a ići će se i na Krapanj.

 

Krnčeviću želimo svu sreću na novom radnom mjestu, a tko još nije upoznao osebuju ličnost šibenske sadašnjosti to može klikom na poveznicu - PIGO.

 

 

 

Iz kategorije: Kultura