Datum objave: 16. Prosinac 2016

O dobitniku Zlatne fritule ove subote odlučuje trojac u sastavu Krnčević, Gulin i Mileta

Šibenik News
Šibenik News

Treće po redu natjecanje u friganju fritula Freetulada 2016 privukla je pet ekipa koja će ukrstiti svoje kuhače i pokazati koja od njih sprema najbolje fritule. Gurmansko natjecanje na rasporedu je u subotu, 17. prosinca.

 

Fretulada će se održati u prvom dijelu dana, s početkom u 11 sati, na Kraljevom dvoru.


- U lov naprestižnu gastronomsku nagradu –Zlatnu fritulu sutra će krenuti pet ekipa – prošlogodišnjem timu kraljica – Kraljevskoj obitelji pridružit će se ekipe Za guzicu na forticu, Nanini, Choux i Torttesse. Iskušani prošlogodišnji žiri zadužen za odabir najukusnije okruglice i ove godine predvodit će svestrani Željko Krnčević, a uz njega će se stručnoj procjeni pridružiti nepce gurmana Siniše Gulina i Danijela Milete, šibenskog dogradonačelnika – poručuju organizatori.

 

Iz Adventure u sklopu koje se održava Freetulada podsjećaju da se na sutrašnji dan još samo u Šibeniku obilježava Proslava ili Osmine, stoljetni vjerski običaj kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, a danas je sačuvan još jedino u Šibeniku. Proslava je ujedno označavala dan u godini kada bi se prvi puta spravljale fritule, tradicionalna božićna slastica.


Bilo da ste natjecatelj, degustator, ljubitelj dobre glazbe ili sve to pomalo, dan ponoćnih zvona Proslave najbolje je započeti degustacijom fritula u đardinu, a ništa manje veselo neće biti ni na sutrašnjem koncertu Mira Odaka i Stringsa, najavljenom za 21 sat.

 

Kako je bilo prošle godine na Freetuladi u đardinu pogledajte klikom na - FRITULA.
 

Iz kategorije: Kultura