Datum objave: 15. Prosinac 2016

Godišnja prezentacija rada Kluba koji ne spava i promocija Helopa starog 13 godina

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Godišnja prezentacija rada Hrvatskog planinarskog kluba sv. Mihovil zakazana je za petak, 16. prosinca, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

 

U programu godišnje prezentacije, a s početkom u 18 sati, bit će održana promocija novog broja časopisa Helop, otvorenje izložbe planinarskih, speleoloških i penjačkih fotografija. Čak njih sto koje su fotografirali članovi HPK sv. Mihovil.

 

- Nikad aktivniji Klub. Tu je uspon na Alpe. Švicarska, Francuska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Crna gora, Maroko... Prohodali smo cijeli Velebit, Dinaru. Bilo je tu sustavno istraživanja Kite Gaćešine, sudjelovali smo na brojnim speleo kampovima. Imali smo četiri škole i to opću, planinarsku, speleološku, sportsko – penjačku i malu planinarsku – sumira ukratko Antonia Viljac, urednica Helopa i aktivna članica Kluba, pozivajući sve zainteresirane da im se pridruže na prezentaciji, da razgledaju odabrane fotografije.

 

- Naravno, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se upišu u klub, u najavi su i dvije škole, speleo i opća. Iskustvo je nezaboravno, stječu se novi prijatelji, upoznaje s prirodom. Putuje se, uživa – mami Viljac sve one koji se misle kako oplemeniti slobodno vrijeme.

 

Osim promocije časopisa Helop koji izlazi dugih 13 godina, nakon izložbe i promocije istog, bit će održano i tradicionalno druženje u planinarskoj kući Alat na prigodnoj zakusci, proslavi i plesu.
 

Iz kategorije: Kultura