Datum objave: 10. Prosinac 2016

FOTO: Idilično vrijeme na početku vikenda u slavljeničkom Šibeniku

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Adventske svečanosti konačno su počele i u Šibeniku. Adventura koja je krenula u petak, 9. prosinca, u Perivoju Roberta Visianija, nastavila se s prvim zrakama sunca već u subotu, 10. prosinca. 

 

 

Topli sati sredinom dana izmamili su brojne Šibenčane i goste grada na svjež zrak. Ugodna temperatura zraka nije ostavljala mnogo prostora za dvoumljene. U subotu ujutro u Krešimirovom gradu mogli ste samo jedno - izaći vani, a potom birati kamo ćete.

 

S programom Adventure u đardinu, obližnjim klizalištem te rivom okupanom suncem, šibenska špica davno nije bila punija i zabavnija. Idilično vrijeme prvog vikenda dana uzrokovalo je slatke brige oko odabira mjesta za ispijanje jutarnjih toplih napitaka, za dječju igru... 

 

 

Čarobni adventski sati nastavljaju se večeras, a kad padne mrak, s početkom u 21 sat,  Kraljev dvor zaposjest će bend Colors of blue i nastaviti tamo gdje je Libar prethodnu večer stao. 

 

 

Prvi i jedini plastic free Advent u Hrvatskoj znači i ponudu prigodne hrane i pića, ali i prodaju suvenira. Prolaznici su sve to uredno razgledavali, a najmlađi od ovog prosinca imaju nove prijatelje, obitelj Djeda Božićnjaka koja ovih blagdana stanuje na adresi Tvrđavice na početku parka. 

 

 

Tko još nije, još uvijek stigne objesiti svoju dekoraciju na jedan od borova i time dati svoj doprinos projektu Sanje Lydie Kulušić i oplemeniti šibenski đardin 'morem' dobrih želja. 

 

Iz kategorije: Kultura