Datum objave: 08. Prosinac 2016

Uz perjanicu sinjskog rocka, P.A.R.K. Igora Bergama obilježava pet godina rada

Šibenik News
Šibenik News

Povodom petog rođendan Udruge P.A.R.K. iz Šibenika svoju vjernu publiku počastit će, a čim drugim nego odličnom live svirkom, i gdje drugdje nego u klubu Azimut.  Podno katedrale sv. Jakova, glazbeni program rođendanskog slavlja 17. prosinca uveličat će DarkvuD, nova perjanica sinjskog rocka, četvorka različitih individua i glazbenih stilova.

 

Sebe opisuju kao alter/psychedelic/rock bend, koji već 10 godina istražuje granice žanrova, a ove godine su napokon izdali svoj hvaljeni album prvijenac "Razmišljanje u okviru". Mogu se pohvaliti s prvom nagradom na West Hercegovina Festu 2010., trećom nagradom na HG Demo Festu 2011. i finalom HR demo kluba. Trenutno su na hrvatskoj turneji promocije albuma,  a u Šibenik dolaze po prvi put. Krasi ih energična i beskompromisna live svirka, satirični tekstovi i kombinacija žanrova koja izlazi iz klasičnih okvira.


Mr.D - "kućni" selektor kluba Azimut rođendan će uveličati svojim dobro poznatim i od publike prihvaćenim programom Back2school. -  Svi ste pozvani na 5. rođendan Udruge P.A.R.K.! - poručuju iz udruge.

 

A evo kako je  P.A.R.K. stigao do mini jubileja.

 

Dana 23. prosinca 2011. godine negdje na Baldekinu u Šibeniku rodila se Udruga P.A.R.K.(Pokretači alternativnog razvoja kulture). Tadašnji mame i tate, neki slučajno a neki ciljano, bili su Ines, Igor, Dora, Nikica i Gligor, koji su osnovali udrugu sa željom za društvenim i kulturnim promjenama u gradu.


Vrijedni volonteri Udruge P.A.R.K. u proteklih šest godina (prvu godinu djelovali u sklopu Šibenske udruge mladih) organizirali su preko 30 kulturno-glazbenih manifestacija (koncerti, festivali, tribine, radionice, izložbe, filmske projekcije, plesni sadržaji...) u sklopu koji su uključili mnoštvo mladih Šibenčana u društveni život grada i dali im priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do široke publike. Ukazivali su gradskim vlastima na problem ne imanja prostora za kreativno izražavanje mladih u gradu, skupljali su potpise potpore i predlagali realna rješenja.

 

U Šibenik su kroz svoje projekte do sada doveli 67 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz 6 zemalja regije.

 

Najpoznatiji projekti „parkaša“ su dvodijelna kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka, regionalni glazbeni festival Regius, veliki koncert Rundek CargoTria u rasprodanom HNK i novi elektronički festival Membrain.



 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3