Datum objave: 08. Prosinac 2016

Kartulina u Šibeniku kao igla u plastu sijena, ima je, ali treba je pronaći

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Možete li se sjetiti godine kad ste zadnji put napisali i poslali čestitku u povodu predstojećih blagdana?! Kad ste iz zadnji put vidjeli negdje usput na trafikama, u knjižarama, poštama...

Po cijeni od šest do 12 kuna blagdanske čestitke ovog prosinca mogu se kupiti na trafikama u centru Šibenika, ali nećete ih uočiti na prvu. Morat ćete pitati za njih.

 

FOTO: U šarenilu izloga teško je pronaći ono što se ionako jedva traži

 

Sad već duži niz godina, klasične čestitke ostale su zabačene u podsvijesti čovjeka, a ništa bolje stare kartuline ne stoji ni na prodajnim mjestima.

 

- Imamo čestitke i počele su se prodavati – kaže nam djelatnica u trafici, dodajući da kupaca ima, ali u usporedbi s proteklim godinama njihov broj nije uvijek isti. - Manje ih je sigurno, da – tvrdi nam iz iskustva.

 

FOTO: Najljepše želje ručno izrađene

 

Nijedna blagdanska čestitka poslana putem sms poruke, Vibera, Messengera ne može nadomjestiti osjećaj primanja dobre, stare čestitke čije su najljepše želje ispisane rukom pošiljatelja.

 

Još ako je blagdanska čestitka 'home made' izrade, osjećaj topline i zadovoljstva raste i kod pošiljatelja i kod primatelja. U Šibeniku ćete se morati potruditi pronaći čestitku, još će više truda trebat uložiti u odabir najbolje jer izbor nije osobit.

Iz kategorije: Kultura