Datum objave: 06. Prosinac 2016

Blagdan svetog Nikole u Šibeniku započinje misnim slavljem u istoimenoj baroknoj crkvici

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Blagdan svetog Nikole za brojne mališane jutros je počeo velikim osmijehom na licu i očima koje gledaju na čarape pune slatkiša. Stariji Šibenčani, vjernici i vjernice, u dan u kojem slave blagdan svetog Nikole ušli su po tradiciji na misnom slavlju u staroj crkvi koja nosi ime zaštitnika djece, pomoraca i putnika.

 

 

Dok se u unutrašnjosti ove barokne crkvice sagrađene u 17. stoljeću slavi ime Isusovo, prisjeća požrtvovnosti Nikole Putnika, na kamenom trgu ispred šibenske žene prodaju kalendare za 2017. godinu s 12 recepata slastica spremljenih po autentičnim receptima starih im pretkinja. Štand dodatno mami i gotovim kolačićima, a sav prihod od prodaje, članice Udruge Hrvatska žena, koja stoji iza projekta izrade kalendara, namijenile su slijepom dječaku Mati Braliću.

 

 

U crkvi sv. Nikole, koja je pripadala bratovštini pomoraca i brodograditeljima iz Krešimirovog grada, 6. prosinca održat će se nekoliko misnih slavlja, a u 16 sati bit će i blagoslov djece. Nakon toga, u 17.30 sati, bit će održane Lekcije sv. Nikole, a u 18 sati slijedi svečana misa za pomorce i putnike.

Iz kategorije: Kultura