Datum objave: 29. Studeni 2016

Hana Jušić vraća se gdje je sve počelo: Premijera 'Ne gledaj mi u pijat' u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Šibenska publika u utorak, 6. prosinca, imat će priliku premijerno pogledati nagrađivani film šibenske redateljice Hane Jušić „Ne gledaj mi u pijat“.

 

Debitantski dugometražni igrani film, koji je sniman na nekoliko lokacija u Šibeniku, osvojio je publiku i žiri brojnih svjetskih filmskih festivala te se okitio prestižnim nagradama. Na snimanju je sudjelovalo i preko 300 statista, mahom Šibenčana.

 

Film je doživio svjetsku premijeru u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Varšavi, nagradom za režiju u Tokiju te nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting point na Seminciju.

 

„Ne gledaj mi u pijat“ tematizira odrastanje i obiteljske odnose, a sniman je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama te u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

 

Šibenska premijera filma održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 19 sati, a svečanosti će nazočiti redateljica Hana Jušić u pratnji dijela filmske ekipe.

 

Ulaznice za primjeru zainteresiranim gledateljima dijelit će se na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6.prosinca, od 10 do 13 sati.

 

Iz kategorije: Kultura