Datum objave: 15. Studeni 2016

Jubilarno izdanje Disco Gimnazije potencijalno najluđa noć s kraja godine u Šibeniku

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Prije nego što 2016. godina otkuca svoj zadnji dan, prije dočeka uz Massima u Docu, Šibenčani će uživati u dočeku prije dočeka. Sprema se jubilarno izdanje Disco Gimnazije koje će se i ove zime održati u Gimnaziji Antuna Vrančića. Ukupno peto, a treće zimsko izdanje održat će se 30. prosinca.

 

- Kad smo radili prvu Disco Gimnaziju išli smo s onom 'napravit ćemo ovu pa što bude' - prisjeća se Darko Relja, jedan od pokretača Disco Gimnazije u njenim počecima krajem '70-tih godina i ona koji ju je vratio u život prije tri godine. 

 

- Ovo nam je jubilarna, a misli smo napraviti jednu, dvije. Na kraju smo se uspjeli održati  i među novom generacijom - zadovoljan je Relja koji je za treću zimsku Disco Gimnaziju dobio i blagoslov novog ravnatelja šibenske Gimnazije, Josipa Paića. 

 

Glazbena poslastica naišla je na odobrenje Šibenčana već prve zime kada je okupila oko 2.500 tisuća posjetitelja. Kasnije taj broj nisu ponovili, no broj ljubitelja glazbenog repertoara koji uključuje popularnu Disco Gimnaziju nikad nije pao ispod 1.500. Taj broj sigurno neće pasti ni ovog prosinca kada Disco svoja vrata otvaraju u 19 sati, a ulaznica je donacijska. 

 

Bit će ovo ne samo uvod u najluđu noć u godini već moguće i najluđa noć s kraja 2016. u Šibeniku. 

Iz kategorije: Kultura