Sidebar Menu

Datum objave: 11. Studeni 2016

VIDEO: 'Dolazim ti, Bože':Otpjevao je na zadnjem albumu i otišao: Preminuo Leonard Cohen

Šibenik News
Šibenik News

Preminuo je Leonard Cohen, glazbenik, skladatelj, vizionar kako ga vole nazivati. No Leonard Cohen cijeli svoj život bio je pjesnik koji je svoje poeme svijetu donosio uglazbljene. Lijepa pisana riječ Leonarda Cohena uz glazbu zvuči kao himna ljubavi, oda životu i počast smrti.

 

Rođen u Kanadi, bio je stanovnik svijeta. Pisati o njegovom stvaralaštvu, opusu bilo bi napisati bibliju, ep o čovjeku koji će nastaviti živjeti u svojim pjesmama, glazbi i osjećajima koje je izazivao u slušatelju, čitatelju....

 


Krajem listopada izdao je svoj sad već zadnji studijski album 'You want it darker' u kojem je, kao istinski vizionar, razmišljao o svojoj smrti. U jednoj pjesmi priznao je da spreman za svoje posljednje putovanje.

 

"Hineni, hineni, My Lord" ("Dolazim ti, Bože", na hebrejskom) – kaže u pjesmi. I otišao je, sinoć u 82. godini života.

 

Od Leonarda Cohena obitelj i prijatelji oprostit će se na privatnoj ceremoniji u Los Angelesu.

 


Od glazbenika se opraštamo uz stihove Mary Elizabeth Frye.

Do not stand at my gave and weep I am not there, I do not sleep. I am a thousand winds that blow. I am the diamond glints on snow.I am the sunlight On the ripened grain. I am the gentle autumn’s rain.When you awaken in the morning hush, I am the swift uplifting rushof quiet birds in circled flight. I am the soft stars that shine at night.Do not stand at my grave and cry. I am not there. I did not die.My Spirit is still alive…
 

Video

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam