Sidebar Menu

Datum objave: 31. Listopad 2016

U Vodicama, uoči Svih svetih, organiziraju Noć otvorenih vrata crkvi

Šibenik News
Šibenik News

U ponedjeljak, 31. listopada, u župnoj crkvi sv. Križa u Vodicama održat će se molitveno bdijenje uoči blagdana Svih svetih pod nazivom "Noć otvorenih vrata crkvi". Molitvenim bdjenjem želi se vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči blagdana Svih svetih, te očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života.

 

Program počinje u 18 sati Svetom Misom, a nastavlja se uz slavljenje Boga pjesmom i zajedničkom molitvom sa cijelom Crkvom, svetom, trpećom i putujućom, te razmatranjem i promišljanjem o svetosti. 

 


Organizaciju Noći otvorenih crkvi u Hrvatskoj potaknula je Udruga Misijska Europska Katolička Inicijativa "Kristov stol" iz Zagreba, a u župi Vodice organizira se već četvrtu godinu zaredom.


- O svima nama ovisi koliko ćemo sami doprinijeti zajedništvu u vjeri s čitavom Crkvom. I na kraju nemojmo zaboraviti da smo svi pozvani na svetost. Radujemo se Vašem dolasku i ne zaboravite da smo svi za nebo stvoreni - poručuju iz Vodica. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam