Datum objave: 14. Listopad 2016

Počela najveća (gastronomska) promocija Hrvatske i Šibenika u svijetu

Šibenik News
Šibenik News

Svi pričaju o Croatia's Finest, prvom velikom hrvatskom gastronomskom putopisu na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Lijepe Naše, a samim time i u Šibeniku. Zvijezda gastronomskog showa koji se prikazuje na National Geographic Channelu za azijsko tržište je britanski Masterchef Dhruv Baker. 

 

Dhruv Baker u svibnju ove godine boravio je u Krešimirovom gradu gdje su snimani kadrovi za kulinarsku emisiju koja će se prikazivati naredne tri godine (uključujući reprizna emitiranja), a već sad Croatia's Finest emitira se 20 puta tjedno (svaki tjedan po dvije polusatne epizode s više repriznih emitiranja). Riječ je o promociji Hrvatske, njene kulturno - povijesne baštine, prirodnih ljepota tragom gastronomije koja će doseći čak više od pola milijarde gledatelja. 

 

 

Tijekom boravka u Krešimirovom gradu, Baker je za Šibenik News kazao je kako su snimanje serijala o hrvatskoj gastronomiji predožili hrvatski producenti, a da je on to s radošću prihvatio. Baker je tada priznao da se zaljubio u Hrvatsku, da se s obitelji namjerava vratiti na ljetovanje već ove godina, ali i narednih deset godina. 

 

Iz kategorije: Kultura